Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

10 Μαρτίου 2015

Η δικτατορία της πίστης (εισαγωγή)

Οι άνθρωποι γενικά είναι ένα πολύ ηλίθιο είδος. Μπορεί να φέρετε αντιρρήσεις σε αυτό, λέγοντας ότι αν ήμασταν ηλίθιοι δεν θα είχαμε κυριαρχήσει στον πλανήτη σαν «κορυφή της τροφικής αλυσίδας».
Βασικά δεν ξέρετε τι σας γίνεται. Οι κυρίαρχοι του πλανήτη είναι τα μικρόβια, αν και δεν έχουν κανενός είδους νοημοσύνη ή πολιτισμό. Απλά τρώνε και αναπαράγονται.
Η μόνη διαφορά μας με τα μικρόβια είναι ότι εμείς (λόγω του διανοητικού κέντρου με τον οποίο ΔΥΣΤΥΧΩΣ μας προίκισε η Φύση) στολίζουμε τις δύο βασικές αυτές λειτουργίες με πολιτισμικά «στολίδια» και θολές ψυχολογικές έννοιες.
Κατά τα άλλα δεν διαφέρουμε σε τίποτε από τα άλογα κτήνη, αφού συμπεριφερόμαστε βάσει του φυσικού νόμου «το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό». Μάλιστα θα έλεγα ότι είμαστε χειρότεροι, γιατί τα ζώα κινούνται με βάση το ένστικτό τους. Αυτό δεν είναι έγκλημα. Έγκλημα είναι να κάνεις φρικαλέες δράσεις με δικαιολογία τον πολιτισμό, την δημοκρατία, την ελευθερία, την ισότητα, την ανθρωπιά και όλες αυτές τις πολιτιστικές βλακείες στις οποίες πιστεύετε γενικά.
Και ο πολιτισμός, η δημοκρατία, η ελευθερία, η ισότητα και η ανθρωπιά υπάρχουν μεν (σε μία ουτοπική κοινωνία) αλλά πού τα είδατε όλα αυτά στον δικό μας «πολιτισμό»;
Απλά, πιστεύετε ότι όλα αυτά υπάρχουν. Και η πίστη είναι μία θανατηφόρος ασθένεια από την οποία θα έπρεπε να απαλλαγείτε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Το τι ακριβώς εννοώ, στην επόμενη ανάρτηση.