Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

21 Φεβρουαρίου 2010

Εγκληματίας πολέμου, ναζί και πρωτοπόρος στην ιατρική

Γνωρίζετε τον Δρ Hubertus Strughold;
Θεωρείται ο πατέρας της αμερικανικής διαστημικής ιατρικής επιστήμης.
Υπηρέτησε ως προϊστάμενος του Αεροϊατρικού Ερευνητικού Ιδρύματος στο Βερολίνο κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Ήταν υπεύθυνος για φρικιαστικές δοκιμές και πειράματα σε ανθρώπους που κρατούνταν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης (Νταχάου κλπ), και χρησιμοποιούσε κινητά εργαστήρια για να «περιοδεύει» στους «τόπους εργασίας» του.
Ήταν βασικός συνεργάτης του Wemher von Braun.
Έγινε επικεφαλής του τμήματος Διαστημικής Ιατρικής της Πολεμικής Αεροπορίας στην βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Randolph του Τέξας το 1955.
Πήρε το Αμερικανικό Μετάλλιο από τις «Κόρες της Αμερικανικής Επανάστασης».
Το 1985 η Γερουσία του Τέξας ανακήρυξε την 15 Ιουνίου σαν «Ημέρα του Δρ Hubertus Strughold».

Είδατε η δημοκρατική χώρα της Αμερικής πόσο παλεύει για την δημοκρατία, την ισότητα και την δικαιοσύνη; (εδώ γελάνε ή κλαίνε;)

ΥΓ. Πάντως για να μην βάζουμε όλους τους Αμερικάνους στο ίδιο τσουβάλι (όσο και αν φαίνεται παράξενο υπάρχουν Αμερικανοί που δεν είναι Αμερικανάκια) συνέβησαν και τα παρακάτω:
-Η φωτογραφία του αφαιρέθηκε το 1993 από την τοιχογραφία «Η παγκόσμια ιστορία της Ιατρικής» που υπάρχει στο Πανεπιστήμιο του Οχάϊο.
-Το όνομά του αφαιρέθηκε το 1995 από την αερο-ιατρική βιβλιοθήκη της αεροπορικής βάσης Brook στο Σαν Αντόνιο του Τέξας.
-Το όνομά του αφαιρέθηκε το 2006 από το μουσείο «International Space Hall of Fame» που βρίσκεται στο Αλαμογκόρντο του Νέου Μεξικού, μετά από ομόφωνη απόφαση-ψηφοφορία.

Πιθανόν βέβαια να έχουν βάλει εδώ το χεράκι τους οι Εβραίοι των ΗΠΑ, οι οποίοι είναι πολύ δραστήριοι και κρατάνε τους Αμερικανούς από τα «κάκαλα» για όσους γνωρίζουν ποντιακά (όχι σαν τους πανηλίθιους τους δικούς μας που είναι πρώτα Αμερικανάκια και πολύ πολύ μετά Έλληνες).
Σημασία πάντως έχει ότι τον τύπο αντί να τον κρεμάσουν ανάποδα τον είχαν «μη στάξει και μη βρέξει» μαζί με πάμπολλους άλλους εγκληματίες πολέμου.
Αλλά έτσι ή αλλιώς ο τύπος είναι ένας από τους χιλιάδες ναζί που πήραν άφεση αμαρτιών και μεταμορφώθηκαν σε «τίμιους τύπους» μεταφερόμενοι με την Επιχείρηση Συνδετήρας (Operation Paperclip) στην «μητέρα πασών των δημοκρατιών» ΗΠΑ.