Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

15 Ιανουαρίου 2018

Κάστανα με 20 ευρώ το κιλό! Πάμε καλά;

Δεν πίστευα στα μάτια μου. Σε ένα σούπερ μάρκετ, φάτσα το ράφι είδα συσκευασίες προβρασμένου κάστανου. Τα κάστανα ήταν προέλευσης Γαλλίας και ζύγιζαν 200 γραμμάρια. Η τιμή ήταν τέσσερα ευρώ, άρα είκοσι ευρώ το κιλό. Ούτε χαβιάρι να ήταν!
Και αφού υπάρχουν στο ράφι σημαίνει ότι κάποιοι τα αγοράζουν, διαφορετικά κανένας εισαγωγέας δεν θα έφερνε πράγματα που δεν τα αγοράζουν οι χαχόλοι.
Την στιγμή, λοιπόν που υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν για δέκα ευρώ μεροκάματο [αν το βρουν και αυτό], υπάρχουν μερικοί άλλοι που αγοράζουν πανάκριβα κάστανα εισαγωγής.
Με αυτήν την άθλια καταναλωτική λογική, και την καταστροφική μανία να αγοράζουμε κάθε εισαγόμενη σαβούρα, δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε άσπρη [οικονομική] μέρα στο Ελλαντιστάν. Θα παραμείνουμε εσαεί [συγνώμη φορ έβερ ήθελα να πω] μία υπερχρεωμένη χώρα ηλιθίων.