Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

29 Αυγούστου 2012

Η εμπορευματοποίηση τις υγείας 1

Είδατε πώς από το «περήφανα γηρατειά» τον καταστροφέα της Ελλάδος, φτάσαμε στο «πληρώστε ηλίθια γηρατειά»; Τώρα ὁ κάθε φουκαράς άνεργος, ὁ κάθε μικρό-μισθό-συντήρητος και ο κάθε υπερήλικος με την τρομερή σύνταξη των 300 ευρώ θα πρέπει να πληρώνει ένα ευρώ (και κάτι ψιλά) κάθε φορά που θέλει να κλείσει ραντεβού στο ΙΚΑ. 
Τουλάχιστον τέσσερις αριθμοί έχουν μπει στο σχετικό φαγοπότι. Και κάνουν συνέχεια διαφημίσεις στην τηλεόραση με ρυθμό καταιγιστικό και σε βαθμό εξοργιστικό. Πράγμα που σημαίνει ότι το προβλεπόμενο χρήμα θα είναι μπόλικο. 
Και εσείς ηλίθιοι Έλληνες καθόσαστε να σος μαδήσουν και άλλο!
 Αλλά προλαβαίνετε από τις Ολυμπιακές φιέστες, τις διακοπές των «σελέμπριτις» και τα παντρολογήματα των «επωνύμων»; 
Προλαβαίνετε από το ματς της ομαδάρας σας; 
Προλαβαίνετε από τα άιποντ, τα κινητά, τα νότ-μπουκ, τα γκάτζετ και τις δεκάδες μπουρδοπροσφορὲς των τηλεφωνικών εταιρειών; 
 Να υποθέσω ότι του χρόνου ἡ χρέωση «του ενός ευρώ ανά τηλεφώνημα» θα μετατραπεί σε χρονοχρέωση; Έτσι κι αλλιώς οἱ ΧΑΧΟΛΟΙ ιθαγενείς δεν θα πάρουν είδηση. 
Αλλά προτιμώ να υποθέσω ότι δεν θα το πάρουν είδηση από το να υποθέσω ότι ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ.

Η εμπορευματοποίηση της υγείας

Είδατε πόσο κερδοφόρος είναι η «εξυγίανση» του κλάδου υγείας; Εδώ και πολύ καιρό οι τράπεζες και διάφορες ιδιωτικές εταιρίες διαφημίζουν στην τηλεόραση τα οφέλη της ιδιωτικής ασφάλισης. Μόνο με «χι» ευρώ τον χρόνο θα έχετε και του πουλιού το γάλα: το τί κερδίζετε και το τί τζάμπα εξετάσεις σας κάνουν δεν λέγεται! Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να κάνω να ταξίδι στον χρόνο για να δω το τί παροχές θα έχουν όσοι πληρώνουν σήμερα τα «χι» ευρώ, όταν το ΙΚΑ θα έχει καταντήσει ένα τελείως απαρχαιωμένο, φτηνιάρικο και απεχθές σύστημα που θα παρέχει υποτυπώδη περίθαλψη «πονάει χέρι κόψει χέρι» σε ανασφάλιστους και άστεγους. Βασικά δεν χρειάζεται αυτό το ταξίδι στον χρόνο. Δείτε ένα αμερικανικό έργο. Σε μερικά αναφέρουν κάποιοι από τους ήρωες της υπόθεσης: «Βρήκα δουλειά που έχει και οδοντιατρική κάλυψη!» ενώ οι άλλοι -με θαυμασμό- ανοίγουν διάπλατα τα μάτια τους. Μάλιστα κυρίες και κύριοι. Σε μερικά χρόνια θα πληρώνετε τα «χι» ευρώ και δεν θα μπορείτε ούτε στην είσοδο του θεραπευτηρίου να μπείτε, όχι να κάνετε και εξετάσεις…