Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

16 Οκτωβρίου 2017

Η απάτη των υγιεινών τροφίμων με τα λίγα λιπαρά

Η βλακώδης, καταστροφική, και  ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ επιλογή των αμερικανών «ειδικών διατροφής» να αποκλειστούν από την διατροφή του ανθρώπου τα ζωικά λιπαρά, δημιούργησε ένα κόσμο παχύσαρκων και ασθενικών καταναλωτών βιομηχανοποιημένων τροφών.
Οι «ειδικοί» βασίζονταν δήθεν σε μελέτες για την Μεσογειακή διατροφή, η οποία περιέχει μεγάλες ποσότητες φρούτων και λαχανικών και μικρές ποσότητες από ζωικά τρόφιμα. Μόνο που παλιά τρέφονταν μεν με όσπρια και λαχανικά κυρίως, αλλά επίσης έτρωγαν πολλά τηγανητά φαγητά και ΔΕΝ ΕΒΓΑΖΑΝ το λίπος από το κρέας. Αυτό μπορώ να σας το βεβαιώσω εγώ ο ίδιος. Στην δεκαετία του 1960 η μάνα μου αγόραζε χοιρινές μπριζόλες οι οποίες είχαν επάνω τους και το παχύ εξωτερικό λίπος του ζώου. Φυσικά τις μαγείρευε χωρίς να βγάζει το λίπος και μάλιστα τις έκανε τηγανητές με το λίπος να τραγανίζεται σαν φρυγανιά. Αν σας ενδιαφέρει πέθανε στα 93 από αναπνευστική κατάρρευση λόγω λοίμωξης, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΡΑΓΜΕΝΕΣ ΑΡΤΗΡΙΕΣ όπως τα παιδιά σας που μεγαλώνουν με τα «υγιεινά» τρόφιμα των πολυεθνικών.
Έτσι οι άνθρωποι το έριξαν (φυσικά με την βοήθεια των πολυεθνικών τροφίμων) στην κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών, οι οποίες έχουν μηδενική ποσότητα ζωικού λίπους, και για να χορταίνουν είναι γεμάτες από άσπρο αλεύρι, άσπρη ζάχαρη και άφθονα χημικά.
Τώρα πια άρχισαν να κυκλοφορούν άρθρα σχετικά με το ότι οι πολυεθνικές πλήρωναν τους τότε «ειδικούς» για να κάνουν παραπληροφόρηση. Κάνοντας κλικ παρακάτω μπορείτε να κατεβάσετε και να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο που αναφέρει:
Η βιομηχανία της ζάχαρης εξαγόρασε επιστήμονες του πανεπιστημίου Χάρβαρντ στη δεκαετία του 1960 για να υποβαθμίσουν τη σύνδεση ζάχαρης και καρδιοπάθειας και ταυτόχρονα να ρίξουν το «φταίξιμο» στα κορεσμένα λιπαρά.
Τέλος, φαίνεται να υπάρχει κάποια αντιστροφή του κλίματος, καθώς ακόμα και οι «ειδικοί διατροφολόγοι» της Δύσης έχουν αρχίσει να παίρνουν είδηση ότι το να τρως κατεργασμένα τρόφιμα δεν είναι και τόσο υγιεινό.
Κάποιες μελέτες που αρχίζουν να δημοσιεύονται δειλά-δειλά αποκαλύπτουν την τεράστια απάτη με τα ζωικά λιπαρά. Κάνοντας κλικ παρακάτω μπορείτε να κατεβάσετε και να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο που αναφέρει:
Ολοένα και περισσότερα ερευνητικά στοιχεία «αθωώνουν» τα λιπαρά στη διατροφή, δείχνοντας ότι όχι μόνο δεν επιβαρύνουν την υγεία, αλλά ότι αντιθέτως μπορεί να συνδέονται με σημαντικά οφέλη για την ποιότητα αλλά και την… ποσότητα της ζωής.
Σκεφτείτε λίγο κορόιδα καταναλωτές ΔΗΘΕΝ φυσικών και υγιεινών προϊόντων με λίγα λιπαρά και πάμπολλα χημικά. Όταν πάρετε ένα ζωικό προϊόν και του αφαιρέσετε το λίπος με κάποια βιομηχανική (και προφανώς και χημική) μέθοδο καταφέρνετε δύο πράγματα: Πρώτον, δεν έχετε πλέον φυσικό προϊόν αλλά «κάτι» βιομηχανοποιημένο. Δεύτερον, το προϊόν ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΤΕΣ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ.
Πείτε μου ειλικρινά αν θα αγοράζατε μία συσκευασία γιαουρτιού που θα έγραφε απάνω: «Υγιεινό σκεύασμα. Έχουν αφαιρεθεί οι λιποδιαλυτές βιταμίνες Α, D, E, K». Θα πάτε όμως και θα αγοράσετε στα τυφλά ένα «υγιεινό» γιαούρτι επειδή θα γράφει επάνω «Ελαφρύ, 0% λιπαρά».
Μετά βέβαια θα τρέχετε μετά για να αγοράσετε χημικές βιταμίνες ώστε να αποφύγετε την αβιταμίνωση.
Συμπέρασμα;
Όχι. Δεν συνιστώ να πάτε να τρώτε σαν τρελοί ζωικό λίπος. Απλά πρέπει να σταματήσετε τις βλακώδεις υπερβολές. Και όταν οι «ειδικοί» θα αρχίσουν να σας διαφημίζουν τροφές με «κανονικά» λιπαρά να είσαστε επιφυλακτικοί. Δεν θα πρόκειται ούτε για υγιεινά, ούτε για φυσικά προϊόντα. Όπως έχω ξαναπεί, το καλύτερο στην διατροφή είναι η ισορροπία και η κατανάλωση όσο το δυνατόν πιο ακατέργαστων τροφών. Και δεν θα ήταν άσχημο αν πηγαίνατε στα παλαιοπωλεία και αγοράζατε κάποιον παλιό οδηγό μαγειρικής με ελληνικές συνταγές. Οι νέοι και μοντέρνοι οδηγοί μαγειρικής μόνο ελληνική κλασσική διατροφή δεν περιέχουν.