Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

16 Μαΐου 2017

Η επιστήμη που μας κρύβουν (συνέχεια 2)

Το Παγκόσμιο Σύστημα δεν μας κρύβει μόνο τις τεχνολογικές ανακαλύψεις της εποχής μας. Μας κρύβει επίσης και τις τεχνολογικές ανακαλύψεις από το απώτερο παρελθόν.
Με λίγα λόγια το Παγκόσμιο Εκπαιδευτικό Σύστημα μας πιπιλάει το μυαλό ότι ο άνθρωπος βγήκε ΞΑΦΝΙΚΑ από τις σπηλιές πριν μερικές χιλιάδες χρόνια ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΘΟΥΜΕΝΑ αποφάσισε να ανακαλύψει τσάκα-τσάκα τον τροχό, την γεωργία, την μεταλλουργία, την γραφή, τις επιστήμες, την ναυτιλία, την ιατρική κλπ, κλπ.
Ο ισχυρισμός αυτός είναι απλά βλακώδης και οι επιμέρους ισχυρισμοί ακόμα περισσότερο. Για παράδειγμα, άκουσα πριν πολλά χρόνια στην ελληνική τηλεόραση έναν «ειδικό» που περιέγραφε πως δημιουργήθηκε η αρχαία ελληνική γλώσσα.
Οι αρχαίοι έλληνες, που λέτε, έλεγαν από μνήμης τα ομηρικά έπη και ξαφνικά ανακάλυψαν ότι υπάρχει ανάγκη να τα καταγράψουν. Έτσι λοιπόν, πήραν τα σύμφωνα από τους Φοίνικες, πρόσθεσαν τα φωνήεντα και ΤΣΟΥΠ εμφανίστηκε η ελληνική γραφή με τις δεκάδες διαλέκτους, τα εκατομμύρια λεκτικών τύπων, και την περίπλοκη γραμματική και το συντακτικό της. Εμφανίστηκε κάπως έτσι όπως βγάζει το κουνέλι από το καπέλο του ο ταχυδακτυλουργός.
ΟΧΙ, δεν χρειάστηκαν χιλιάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια για να αναπτυχθεί αυτό το «πράγμα» που λέγεται αρχαία ελληνική γλώσσα.
Κάποιος πήρε μερικά σύμβολα, ΤΣΟΥΠ πρόσθεσε μερικά άλλα, ΤΣΟΥΠ τα ταίριαξε με τους ήχους της γλώσσας του, ΤΣΟΥΠ σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο όλοι μαζί υιοθέτησαν τα σύμβολα, και ΤΣΟΥΠ νάσου το ελληνικό αλφάβητο με το οποίο εκφράζεται το επιστημονικό «τέρας» της αρχαίας ελληνικής γλώσσας.
Έτσι απλά και γρήγορα, όπως φυτεύεις μαρούλια στον κήπο.
Εν τω μεταξύ, αν βρείτε πουθενά φοινικικό κείμενο να μου το πείτε να χαρώ και εγώ, γιατί από όσο έχω ψάξει στο διαδίκτυο δεν έχω βρει πουθενά τίποτε, εκτός από κάτι επιγραφές σε τάφους οι οποίες ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ κατά τον συγγραφέα του άρθρου ότι είναι φοινικικές.
Η συνέχεια στο επόμενο!