Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

5 Ιουλίου 2018

Πάει και η Wikipedia;

Είναι γνωστό -όχι τοις πάσι βεβαίως- ότι η γενικά και αόριστα «Νέα Τάξη» [ή με λίγα λόγια τα συμφέροντα των πολυεθνικών] προσπαθεί «να βάλει χέρι» στο Διαδίκτυο. Αν και γεμάτο με κάθε είδους σκουπίδια και αναρτήσεις ηλιθίων [δυστυχώς έχουμε δημοκρατία!], δεν παύει να είναι ένα πεδίο ελεύθερης και ΔΩΡΕΑΝ ενημέρωσης και διακίνησης ιδεών. Όμως αυτό το ΔΩΡΕΑΝ «εδώ τους κάθεται» των χρυσοπληρωμένων μάνατζερ, ξέρετε των «γκόλντεν μποις» που πάνε στην δουλειά με το ιδιωτικό τζετ της εταιρείας. Έτσι, έχουν ξεκινήσει μία ωραιότατη εκστρατεία «πνευματικών δικαιωμάτων». Τελικός σκοπός είναι να βγάζουν λεφτά από οτιδήποτε και φυσικά και από τις όποιες πληροφορίες υπάρχουν σε εγκυκλοπαίδειες, βιβλία κλπ.
Προφανώς το επόμενο «θύμα» είναι η Wikipedia, στην οποία μπαίνοντας για να βρω κάποια στοιχεία είδα πάνω-πάνω μία έκκληση βοήθειας προς τους αναγνώστες. Το τι θα γίνει, το πόσο θα «στενέψει» το ελεύθερο διαδίκτυο θα το δούμε στο εγγύς μέλλον.