Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

4 Μαρτίου 2017

Γερμανική φτώχεια

Επειδή οι Γερμανοί πίνουν το αίμα όλης της Ευρώπης και ειδικά το δικό μας, και έχουν πλεόνασμα πολύ περισσότερο από όσο τους επιτρέπει το δίκαιο της ΕΕ, δεν σημαίνει ότι όλοι οι Γερμανοί περνάνε καλά και ότι όλα στην Γερμανία είναι ρόδινα.
Πριν πολλές δεκαετίες, σε μία εποχή που ο κόσμος ήταν ΑΠΟΛΥΤΑ διαφορετικός από τον σημερινό, είχα διαβάσει δύο ειδήσεις στις τότε μεγάλου μεγέθους εφημερίδες:
Πρώτη είδηση: με νόμο τα γερμανικά λουκάνικα επιτρεπόταν να έχουν ένα ποσοστό χαλασμένου κρέατος στην σύνθεσή τους! Προφανώς θα ήταν λουκάνικα για τους γερμανούς φουκαράδες ή για εξαγωγή σε χώρες σαν την δική μας.
Δεύτερη είδηση: Πολλοί γερμανοί συνταξιούχοι της εποχής αναγκάζονταν να τρώνε κονσέρβες για σκύλους(!!!), επειδή η σύνταξή τους ήταν μηδαμινή.
Να προσθέσω τα δημοσιεύματα για την τεράστια και κρυφή «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά της κεντρικής γερμανικής τράπεζας, την κρυφή ανεργία του «γκέτο» του ανατολικού Βερολίνου και τα τεράστια σκάνδαλα των «ηθικών» και «δουλευταράδων» γερμανών (πχ τα καυσαέρια αυτοκινήτων της Volkswagen ή τα σκάνδαλα χρηματισμού) που κουκουλώνονται όπως όπως.
Εχθές κυκλοφόρησε η είδηση ότι πάνω από 330.000 γερμανοί ζουν χωρίς ηλεκτρικό, αφού ο ιδιώτης «πάροχος» τους κόβει στο άψε-σβήσε την σύνδεση ακόμα και για 100 ευρώ. Πρόκειται για ένα σημαντικό ποσοστό στα περίπου 80 εκατομμύρια του πληθυσμού, κάπου ένας κάθε 240 άτομα. Προσθέστε τους άνεργους και τους υποαπασχολούμενους και θα έχετε μία καλύτερη εικόνα της «αναπτυγμένης» Γερμανίας.
Οπότε, μην νομίζετε ότι μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν άνεργοι, άστεγοι και αναξιοπαθούντες. Υπάρχουν παντού, σε όλες τις «μεγάλες» και πλούσιες χώρες. Το νεοταξικό παγκόσμιο σύστημα χρειάζεται μία μεγάλη μερίδα φτωχών για να συντηρείται η οικονομική πυραμίδα που εκμεταλλεύεται τους προλετάριους. Και όταν λέω προλετάριους εννοώ οποιουσδήποτε δεν βρίσκονται στο δύο-τρία τα εκατό του πληθυσμού που έχει την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική δύναμη στα χέρια του.