Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

18 Ιανουαρίου 2015

Εκλογο-μπούρδες

Επανήλθε στην επικαιρότητα (λόγω των εκλογών) το παλιό, καλό και δοκιμασμένο πολλάκις «Καραμανλής ή τανκς» με το οποίο οι ντόπιοι χαχόλοι του ελλαντιστάν ψήφισαν τον γέρο Καραμανλή «για να μην ξανάρθει η χούντα».
Σήμερα ΝΔ, πα-ΣΟΚ και λοιποί, μας απειλούν ότι αν δεν τους ψηφίσουμε, αλί, αλί και τρις αλί «θα πτωχεύσουμε και θα πεινάσουμε». Αλλά αν αυτό που συμβαίνει στο ελλάντα σήμερα ΔΕΝ είναι πτώχευση τότε τι είναι χαχολιστανοί ψηφοφόροι;
Τι κι αν διάφοροι οικονομολόγοι της Ευρώπης λένε ότι ΔΕΝ θα βγούμε από το ευρώ «με καμία κυβέρνηση»;
Τι κι αν οι ευρωπαίοι ηγέτες χέζονται επάνω τους μην γίνει καμία στραβή και επιστρέψουμε στην δραχμή;
Νομίζετε κορόιδα ότι αν «φαληρίσουμε» και ξαναεπιστρέψουμε στο εθνικό νόμισμα θα συνεχίσουν να γίνονται τέτοιες εισαγωγές από Γερμανία, Ολλανδία και λοιπούς;
Το φτηνό χημικό ολλανδικό τυρί θα πάει δύο και τρεις φορές επάνω από τα χειροποίητα ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΑ ελληνικά τυριά.
Τα αυτοκίνητα θα κοστίζουν όσο ένα διαμέρισμα και κανένας δεν θα αγοράζει πια τα καινούρια, στηρίζοντας οικονομικά την Γερμανία, την Γαλλία κλπ.
Το αποτέλεσμα θα είναι χαχολιστανοί ψηφοφόροι ότι η Ευρώπη θα καταρρεύσει, επειδή έχει πήλινα πόδια.
Φυσικά ποιος είμαι εγώ που θα σας πείσω για αυτό, έτσι;
Εδώ οι «καταξιωμένοι» οικονομολόγοι (υπάλληλοι κομμάτων και καναλιών) σας κουνάνε τα πτυχία τους και σας λένε ότι θα πεινάσετε.
Θα σας δώσω μόνο δύο στοιχεία για να δείτε την οικτρή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι «οικονομικοί σωτήρες» μας.
1) Πριν μερικά χρόνια κάποιοι κάλεσαν σε εμπάργκο ώστε να μην αγοράζουν για τρεις ημέρες οι καταναλωτές γαλακτοκομικά της Ολλανδίας. Με το που μαθεύτηκε η ιστορία, η ολλανδική κυβέρνηση διαμαρτυρήθηκε αμέσως στην δική μας!
2) Αυτήν την στιγμή η Μεγάλη (χα, χα, χα) Βρετανία έχει ένα εκατομμύριο ηλικιωμένους (ναι ένα ολόκληρο εκατομμύριο) που δεν μπορούν να έχουν θέρμανση, και εν όψει του βαρύτατου κύματος ψύχους μπορεί να πεθαίνει ένας κάθε επτά λεπτά!!!

Γαλλία, Γερμανία και λοιπές ευρωπαϊκές «οικονομικές υπερδυνάμεις» βρίσκονται στην ίδια οικτρή κατάσταση και το μόνο που τους σώζει είναι το άσωτο χρήμα που βεβαιωμένα έχουνε δώσει μειώνοντας το χρέος μας την στιγμή που ΟΛΟΙ αυτοί που μας «σώζουν» οικονομικά έχουν αυξήσει το δικό τους!
Αλλά τι ξέρω από αυτά έ; Πάτε να ψηφίσετε στα σίγουρα ΝΔ (που ήδη υπόσχεται -τι πρωτότυπο- μειώσεις στους φόρους) ή όποιο άλλο κόμμα θέλετε (αφού ΟΛΑ -τι πρωτότυπο- σας υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια).
Και όταν θα αρχίσουν οι παππούδες και οι πατεράδες σας να πεθαίνουν από την πείνα και το κρύο όπως στην Μεγάλη-τρομάρα της-Βρετανία ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν θα θυμάστε τις μπούρδες που σας έλεγα.
Και μακάρι να αποδειχθούν μπούρδες. Τίποτε δεν θα με χαροποιήσει περισσότερο…