Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

15 Νοεμβρίου 2015

Προφητείες

Μεταφράζω αυτήν την στιγμή ένα νοτιοαμερικανικό βιβλίο. Γράφτηκε το 1967, σε μια εποχή όπου «δένανε τα σκυλιά με τα λουκάνικα», οι ομοφυλόφιλοι ήταν ανέκδοτο, δεν υπήρχε διαδίκτυο, η φράση «Νέα Τάξη Πραγμάτων» δεν είχε ακουστεί ούτε για αστείο στα ΜΜΕ, ο Ψυχρός Πόλεμος ήταν στο φόρτε του και κανένας δεν θυμόταν ότι υπάρχει η Κίνα.
Ο συγγραφέας, γενικά, ασχολείται με ένα θέμα-ταμπού: το αγαπημένο ΕΓΩ των ανθρώπων, το οποίο:
- μας κρατάει σε συνειδησιακό ύπνο
- μας κάνει να πιστεύουμε ότι είμαστε (ο καθένας μας) το κέντρο του κόσμου
- είναι η αιτία του πόνου, της δυστυχίας, της διαφθοράς και της μιζέριας που επικρατεί σήμερα στον κόσμο.
 Αν και είναι εύκολο σήμερα να κάνεις «προβλέψεις» οι οποίες τελικά θα βγουν σωστές, αφού ισχύει το «κάθε πέρσι και καλύτερα» δεν  μπορώ να μην μείνω έκπληκτος με την οξυδέρκεια που έχει. Ορίστε ένα κομμάτι από το κείμενο:
«Είναι πραγματικά αδύνατο να αρνηθεί κανείς ότι είμαστε σε στιγμές παγκόσμιας κρίσης. Ποτέ στην ιστορία της Άριας φυλής μας, δεν υπήρχε τέτοια τρομερή εποχή.
Παντού ακούγονται στεναγμοί και θρήνοι, παντού εκτελεστικά αποσπάσματα, δυσαρεστημένοι που καταστρέφουν τις τελευταίες στιγμές της ζωής τους με σκληρή εργασία, ενθυμούμενοι με υπέρτατο άγχος τα αγαπημένα τους πρόσωπα, χήρες που πεθαίνουν από πείνα μαζί με τα παιδιά τους, κλπ.
Παντού, ολόκληρη η γη είναι γεμάτη με στρατούς και πολέμους, και με φήμες πολέμων.
Το χάος είναι φοβερό, και οι τύραννοι -καθισμένοι στους βλάσφημους θρόνους τους- προσπαθούν μάταια να δημιουργήσουν μια Νέα Τάξη με βάση το αίμα και το οινόπνευμα.
Το Παρίσι σαν Μεγάλη πόρνη, συνεχίζει να κυλιέται στο βρώμικο κρεβάτι των απολαύσεων.
Το Λονδίνο έχει γίνει τα νέα Σόδομα και θα προσπαθήσει να δημιουργήσει τον νομικό δεσμό του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Βόρειας Αμερικής έχουν πέσει σε συλλογική παράνοια, δεν καταστρέφουν μόνο τους άλλους ανθρώπους, αλλά επίσης καταστρέφουν τον εαυτό τους.
Η Κίνα -η Σεβάσμια Κίνα του Κομφούκιου και του Λάο-Τσε- που έχει μειωθεί σε μια πόρνη στην αγκαλιά του μαρξισμού-λενινισμού, εισήγαγε το διεφθαρμένο δόγμα του δυτικού κόσμου και, παρόλα αυτά δήλωσε «δήθεν» εχθρός της Δύσης.
Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος είναι αναπόφευκτος. Εκείνοι που έχουν σχεδιάσει και υλοποιήσει τον Πρώτο και Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, εργάζονται πολύ δραστήρια για την διαμόρφωση και υλοποίηση του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος θα είναι εκατομμύρια φορές πιο φρικτός από τους προηγούμενους δύο μεγάλους πολέμους».

Αν και ο συγγραφέας μιλάει για αυτά που βλέπει, εμείς μπορούμε άνετα να εκλάβουμε το κείμενο σαν προφητεία, αφού δεν μπορούμε να δούμε «πέρα από την μύτη μας», επειδή (όπως λέει και ο ίδιος συγγραφέας) ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΒΑΘΙΑ.
Τα συμπεράσματα δικά σας.