Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

11 Δεκεμβρίου 2017

Οι ηλεκτρομαγνητικές σκέψεις ενός καχύποπτου

Στο in.gr διάβασα ένα άρθρο με τίτλο "Μαγνήτες στον εγκέφαλο αλλάζουν τα μουσικά γούστα".
Εκεί αναφέρεται ότι επιστήμονες σε καναδικό πανεπιστήμιο κατόρθωσαν να αλλάξουν τα μουσικά γούστα εθελοντών μέσω της διακρανιακής μαγνητικής διέγερσης. Αυτό το κατάφερναν ενεργοποιώντας ή καταστέλλοντας με μαγνήτες τον ραχιοπλευρικό προμετωπιαίο φλοιό.
Όταν γινόταν διέγερση του σημείου αυτού, οι εθελοντές δήλωναν ότι τους αρέσουν τα τραγούδια που άκουγαν και ήταν πρόθυμοι να τα αγοράσουν.
Υποτίθεται ότι το πείραμα αυτό θα οδηγήσει στην ανάπτυξη θεραπειών για την κατάθλιψη και τις εξαρτήσεις από ουσίες.
Επίσης, η επίδραση είναι πρόσκαιρη αν και υπάρχει μία περίπτωση μόνιμης αλλαγής.
Όλα αυτά φαίνονται πολύ αθώα αν δεν υπήρχαν μερικές άσχετες (από πρώτη ματιά) λεπτομέρειες.
1) Το European College of Neuropsychopharmacology αναφέρει ότι η διακρανιακή μαγνητική διέγερση έχει υποδειχτεί ως πιθανός τρόπος αντιμετώπισης των φωνών που ακούνε οι σχιζοφρενείς. (Σχιζοφρένεια Μαγνητικοί παλμοί κατά των ακουστικών παραισθήσεων)
2) Η σχετική έρευνα γίνεται εδώ και αρκετές δεκαετίες. Πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον δέκα χρόνια από τότε που είδα τον Γιώργο Παπαδάκη -σε ζωντανή μετάδοση- να δυσκολεύεται να μιλήσει όταν τον επηρέαζαν με έναν ηλεκτρομαγνήτη που είχαν τοποθετήσει στο κεφάλι του.
3) Ο εγκέφαλος λειτουργεί με ηλεκτρικά ρεύματα. Έτσι μπορείς να τον επηρεάσεις όχι μόνο από κοντά με μαγνήτες, αλλά και από μακριά. Αρκεί να τον βομβαρδίσεις με τα κατάλληλα ηλεκτρομαγνητικά κύματα.
4) Στην Αλάσκα λειτουργεί το περίφημο ΧΑΑΡΠ. Πρόκειται για τερατώδεις εγκαταστάσεις εκπομπής κάθε είδους ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων που επηρεάζουν τα πάντα από την στρατόσφαιρα και το κλίμα μέχρι τους ανθρώπους.
5) Οι ανακοινώσεις για την οποιαδήποτε έρευνα είναι περιορισμένες και αποσπασματικές, πράγμα πολύ φυσικό αφού ουσιαστικά αφορούν όπλα.
6) Επηρεασμός του εγκεφάλου γίνεται και με ακουστικές συχνότητες, καλύτερο παράδειγμα η μουσική.
Συμπερασματικά ένας κακός και καχύποπτος τύπος σαν και εμένα θα αρχίσει να σκέφτεται περίεργα και να αναρωτιέται:
1) Πως μας επηρεάζει η ηλεκτρομαγνητική καταιγίδα που δεχόμαστε από τα κινητά τηλέφωνα, τα ασύρματα ρούτερ, τα Χοτ-σποτς, τα στρατιωτικά ραντάρ, τις τηλεοπτικές εκπομπές, τα ραδιοφωνικά σήματα κλπ, κλπ, κλπ;
2) Πως μας επηρεάζει η εκκωφαντική μουσική που παίζεται συνεχώς σε σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα, πολυχώρους, καφετέριες κλπ;
3) Πως μας επηρεάζει η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ εκατομμυρίων κιλοβάτ από τις αντένες του ΧΑΑΡΠ και άλλων συναφών στρατιωτικών εγκαταστάσεων;
4) Πως ξέρουμε ότι οι πολυεθνικές δεν χρησιμοποιούν ήδη μαγνητικές, ηλεκτρομαγνητικές ή ακουστικές τεχνολογίες για να επηρεάζουν τις πωλήσεις στα πολυκαταστήματα; Ήδη χρησιμοποιούν την οπτική επίδραση από τα χρώματα για κάτι τέτοιο.
Τελικά πως μπορούμε να ξέρουμε οτιδήποτε συμβαίνει ειδικά όταν αυτό δεν συμφέρει τις πολυεθνικές;
Αλλά παρακαλώ δεν χρειάζεται να με παίρνετε και πολύ στα σοβαρά. Από τα γραπτά μου φαίνεται ότι είμαι θεωριο-συνομωσιο-βαρεμένος. Ειδικά που δεν ασχολούμαι με ποδόσφαιρο, φωτογραφίες «διασημοτήτων», μόδα, τυχερά παιχνίδια και πωλήσεις γκάτζετ, δραστηριότητες που δείχνουν σοβαρό και ώριμα σκεπτόμενο άτομο.
Και μάλλον για αυτό οι επισκέπτες είναι μόνιμα «τρεις κι ο κούκος» και τα κλικ στο μηδέν!