Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

8 Ιανουαρίου 2018

Η λογοκρισία των Google Maps [1]

Πέρσι είχα κάνει μία ανάρτηση με τίτλο Η λογοκρισία των Google Maps.
Τρίχες θα μου πείτε. Εδώ καιγόμαστε:
-Μας παίρνουν και τα οικονομικά μας σώβρακα
-μας μετατρέπουν σε φθηνούς σκλάβους
-σε λίγο θα φάνε την Μακεδονία
-όπως πάει [εκτός και βάλει ο καλός θεούλης το χέρι του] η Ήπειρος, η Θράκη και τα το Αιγαίο πάνε καλιά τους
- το ελληνικό έθνος πάει και αυτό καλιά του αφού βαίνει προς εξαφάνιση [ηθική, γλωσσική, θρησκευτική και υλική].
Με λογοκρισίες και παραπληροφόρηση στους χάρτες θα ασχολούμαστε;
Από πρώτη ματιά έχετε δίκιο. Σκεφτείτε όμως ότι στην σημερινή κατάσταση σας έχει φέρει ακριβώς η λογοκρισία και η παραπληροφόρηση.
Και επειδή η Google κυριαρχεί στην παγκόσμια πληροφόρηση θα σας δώσω άλλο ένα παράδειγμα λογοκρισίας και από εκεί και μετά «ξά σας» όπως λένε στην Κρήτη.
Αν ψάξετε λίγο στον χάρτη [εικόνα 1] στο νότιο μέρος της πολιτείας της Αλάσκας θα δείτε μία άδεια θαλάσσια περιοχή. Στην εικόνα την έχω βάλει σε κύκλο.
Αν μεγεθύνετε λίγο την εικόνα και την γυρίσετε στον χάρτη, θα δείτε ένα περίεργο σχήμα. Μοιάζει με έναν περίπου στρογγυλό λάκκο που στο κέντρο του έχει ένα περίεργο τριγωνικό βουναλάκι. Στην εικόνα 2 το έχω σημειώσει με το κόκκινο βέλος.
Με μεγαλύτερη μεγέθυνση στις εικόνες 3 και 4 τα χαρακτηριστικά του μέρους φαίνονται πολύ καθαρά.
Τέλος στην μεγαλύτερη δυνατή μεγέθυνση, στην εικόνα 5, θα δείτε ότι ο λάκκος με το «βουναλάκι» είναι θολωμένος σε αντίθεση με τον βυθό δίπλα που φαίνονται ακόμα λεπτομέρειες. Στην εικόνα έχω σημειώσει με κόκκινη γραμμή την διαφορά ανάμεσα στο λογοκριμένο μέρος και τον «κανονικό» βυθό.
Μπείτε στο Google και διαπιστώστε μόνοι σας το γεγονός. Έπειτα βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.