Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

21 Σεπτεμβρίου 2016

Γκαίμπελς ή Κατσίμη;

Δεν ξέρω αν είσαστε πολύ δημοκράτες και δεν αντέχετε τον Γκαίμπελς.
Εγώ είμαι πολύ δημοκράτης για να αντέξω την Μαριλένα Κατσίμη. Η οποία το παίζει «δημοκρατία» με πολύ αθώο ύφος, μόνο που με τον πολύπαθο αυτό όρο εννοεί οτιδήποτε βολεύει την ανθελληνική ιδεολογία και πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Γκαίμπελς πρώτα-πρώτα ήταν τίμιος. Ήθελε να «φτιάξει» την Γερμανία σύμφωνα με τα εθνικοσοσιαλιστικά ιδεώδη του (επί τη ευκαιρία ο εθνικοσοσιαλισμός του Χίτλερ είναι παιδάκι του κομμουνισμού).
Έλεγε ασύστολα ψέματα για να πείσει τις μάζες και δεν κρυβόταν πίσω από «δημοκρατικές ευαισθησίες». Ποτέ δεν είπε για παράδειγμα «Καλέ, τι τους χρειαζόμαστε τους εβραίους με τόση ανεργία; Ας τους στείλουμε κάπου αλλού». Ήθελε να καθαρίσει την Γερμανία και το προσπάθησε.
Αντίθετα η Κατσίμη (που περιέργως δεν έχει γονείς αλλά φύτρωσε και αυτή σαν τον Τσίπρα) είναι πολύ δημοκράτισσα.
Και κόπτεται εκτός από τα δικαιώματα των ΛΑΘΡΟμεταναστών (όλοι ίδιοι και ίσοι είμαστε εξάλλου για τον νεοταξικό αριστερό χυλό), και για τα ελληνόπαιδα. Και είπε με το γνωστό αχρεία αθώο ύφος της: «Να καταργήσουμε τα αρχαία. Τι χρειάζονται; Τα παιδιά δεν μαθαίνουν τίποτε».
Αφήστε που τα αρχαία είναι νεκρή και ξεπερασμένη γλώσσα. Για παράδειγμα ποιος λέει σήμερα λέξεις όπως αλεξικέραυνο, τοξοβολία, κωπηλασία, άρση βαρών, άρτος και θεάματα, οφθαλμόν αντί οφθαλμού, πολυκατοικία, ανελκυστήρας, αεροπλάνο, αγγειακή εμβολή, οικοδόμος και άλλες τέτοιες εθνικοφασιστικές λέξεις;
Όλοι λέμε διωξοκέραυνο, τοξο-ρίξιμο, κουπο-τράβηγμα, σήκωμα βαρών, ψωμί και θεάματα, μάτι αντί για μάτι, πολυσπίτι, πανωτραβηχτής, αεροπεταχτήρι, σωληνικό βούλωμα, σπιτοφτιάχτης.
Καλή ιδέα αυτή η κατάργηση! Και μαθηματικά δεν μαθαίνουν τα παιδιά, και φυσική δεν μαθαίνουν και γεωγραφία δεν μαθαίνουν και ιστορία δεν μαθαίνουν, και τίποτε από όσα διδάσκονται στα σχολεία δεν χρειάζεται στην επερχόμενη (και νεοταξική) κοινωνία του προλεταριάτου που ονειρεύεται η Κατσίμη. Άρα μπορούμε να καταργήσουμε τα πάντα!!!
Στο σχολείο θα διδάσκεται μόνο απλοϊκή γραφή και ανάγνωση για να μπορούν οι μαθητές να μαθαίνουν για την ζωή και τα έργα του Στάλιν, και των άλλων δημοκρατών που τόσο μόχθησαν για τους καταπιεσμένους «αγρότες, εργάτες και φοιτητές».
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ η Κατσίμη δεν θα έχει αντίρρηση να μαθαίνουν τα παιδιά τούρκικα, έτσι για να «εξοικειώνονται με διαφορετικά επίπεδα και είδη λόγου». Εξάλλου τα τουρκικά χρησιμεύουν πάρα πολύ στην καθημερινότητά μας όπως όλοι ξέρετε.
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΥΣΙΚΑ ούτε λόγος να γίνεται για την απλοποίηση των «δύσκολων» γραμμάτων της τουρκικής που είναι γεμάτα τόνους. Μόνο τα ελληνικά «δύσκολα» γράμματα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ προς όφελος της παιδείας.
Στην εικόνα μπορείτε να δείτε για τα «δύσκολα» τούρκικα γράμματα (τα εισαγωγικά χρυσώνουν το χάπι) και μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ το Φύλλο της Εφημερίδας της κυβερνήσεως.
Τι κι αν όλα τα μεγάλα πανεπιστήμια σε παγκόσμιο επίπεδο διδάσκουν αρχαία ελληνικά;
Τι κι αν ακόμα και οι Τούρκοι διδάσκουν στο πανεπιστήμιο αρχαία ελληνικά;
Τι κι αν οι αξιωματικοί του στρατού των αμερικανών διδάσκονται τους αρχαίους συγγραφείς από το πρωτότυπο;
Κάποτε πρέπει να τελειώσουμε με αυτήν την παρωχημένη εθνικο-φασιστική υστερία.