Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

11 Φεβρουαρίου 2018

Ψωροκώσταινα και μπάσκετ

Προσωπικά δεν είμαι φίλαθλος. Πρακτικά είμαι φανατικός αντι-φίλαθλος. Αν υπήρχε ένα κουμπί που αν το πίεζες θα εξαφανιζόταν από προσώπου γης όλη αυτή η ιστορία που λέγεται «αθλητισμός», μαζί με τα γήπεδα και τα προποτζίδικα, θα το πάταγα χωρίς δεύτερη σκέψη και με μεγάλη ευχαρίστηση [ακόμα και αν εξαφανιζόμουν και εγώ μαζί] γιατί θα γλύτωνα κάμποσα πιτσιρίκια από τα ορθοπεδικά προβλήματα που προκαλούν τα καταστροφικά αθλήματα σαν το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ κλπ. Χώρια το ζεστό χρήμα που πηγαίνει στις τσέπες των εταιρειών στοιχημάτων.
Έτσι μόνο τυχαία έπεσε το μάτι μου σε ένα άρθρο που μίλαγε για τον αγώνα μπάσκετ μεταξύ Κύμης και Κολοσσού. Στο τέλος υπήρχε κατάλογος με τα ονόματα αυτών που πέτυχαν καλάθια. Ήταν εννιά έλληνες και δέκα αλλοδαποί!!!
Είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσα λεφτά ώστε να σπαταλιούνται εκατομμύρια ευρώ, ακόμα και από επαρχιακές ομαδούλες, για να πληρώνονται εισαγόμενοι «αθλητές» την στιγμή που υπάρχει τέτοια πείνα και δυστυχία γύρω μας;
Προφανώς υπάρχουν και για αυτό θα πρέπει η Μέρκελ να βρικολακιάσει και να συνεχίσει να μας ρουφάει το αίμα για καμιά εκατοστή χρόνια ακόμα, μέχρι να αρχίσουμε να βάζουμε μυαλό.