Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

21 Μαΐου 2016

Ο σκελετός και η παραχάραξη της ιστορίας

Προφανώς διαβάσατε για την ανακάλυψη του περίφημου ψηφιδωτού της Αντιόχειας.
Ένας σκελετός κάθεται και διασκεδάζει, ενώ υπάρχει δίπλα του η Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ λέξη «ΕΥΦΡΟΣΥΝΟΣ».
Εκείνο που προφανώς δεν κάτσατε να διαβάσετε είναι ότι το ψηφιδωτό χρονολογείται από το 384 προ Χριστού, δηλαδή ίσως να φτιάχτηκε ΠΡΙΝ φτάσουν οι Έλληνες κατακτητές της περιοχής, αφού ο Αντίοχος έχτισε την πόλη σχεδόν εκατό χρόνια αργότερα (εκτός και κάνω λάθος).
Και φυσικά κανένας δεν ενδιαφέρθηκε (αυτό έλειπε!) για το γεγονός ότι την λέξη μπορεί να την διαβάσει και να την καταλάβει και μία αμόρφωτη γιαγιά σε ένα οποιοδήποτε χωριό χαμένο στα ελληνικά βουνά.
Επί τη ευκαιρία θα ήθελα να επισημάνω την μανία των «ειδικών» να αποδίδουν τα πάντα στους Ρωμαίους. Λέει το άρθρο ότι οι «ειδικοί» πιστεύουν ότι το ψηφιδωτό μπορεί να είναι των Ρωμαίων επειδή λέει οι Ρωμαίοι συνήθιζαν να γράφουν στα ελληνικά πολλές φορές.
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ότι οι Ρωμαίοι δεν είχαν φτάσει ακόμα εκεί πέρα σε αυτήν την ημερομηνία.
Σημασία έχει να ξεχαστεί οποιαδήποτε ελληνική ύπαρξη οπουδήποτε στην μέση Ανατολή, στην Μεσόγειο και στα Βαλκάνια. Για παράδειγμα σε Σκόπια και Βουλγαρία οι ξεναγοί δείχνουν τις ελληνικές επιγραφές μιλώντας για ρωμαϊκή γραφή!
Πάω στοίχημα ότι σε μερικά χρόνια θα διαβάσουμε ότι το μωσαϊκό είναι ρωμαϊκό.
ΥΓ. Η φωτογραφία του σκελετού αφιερώνεται στους ασυνείδητους μισέλληνες (που τρώνε καλά από τον ελληνικό κρατικό κορβανά), οι οποίοι διαλαλούν ότι η αρχαία ελληνική γλώσσα είναι πεθαμένη και άχρηστη.
Θα ήθελα να μου δείξουν μια επιγραφή του 2400 προ Χριστού, οπουδήποτε στην «πολιτισμένη» Ευρώπη που να χρησιμοποιεί το σημερινό αλφάβητο της περιοχής και που να μπορούν να την διαβάσουν οι ντόπιοι ΑΚΟΜΑ και οι μορφωμένοι.