Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

18 Μαρτίου 2018

Ποιος θα μας σώσει από τους ειδικούς; (πλανητικές επιδράσεις)

Είναι πολύ αστείο να βλέπεις στην τηλεόραση αστρονόμους να λένε ότι τα ζώδια είναι μία απάτη.
Είναι όμως επίσης αστείο να βλέπεις αστρολόγους να μιλάνε για ζώδια.
Χοντρικά σε κάθε ζώδιο, αυτήν την στιγμή, αντιστοιχούν 583 εκατομμύρια άνθρωποι. Και σήμερα για το ζώδιο του Κριού λέγεται: «Τα οικονομικά σου άρχισαν να ισορροπούν, αλλά πρέπει να σταματήσεις να κάνεις νέα έξοδα».
Με λίγα λόγια νεογέννητα και μωρά, άνεργοι και άστεγοι, συνταξιούχοι και κατάκοιτοι ηλικιωμένοι [όλοι αυτοί αποτελούν ένα μεγάλο ποσοστό των 583 εκατομμυρίων] θα δουν τα οικονομικά τους να ισορροπούν!
Τελικά όμως είναι τα ζώδια βλακεία; Όχι δεν είναι!
Ο γυναικείος κύκλος γονιμότητας είναι συντονισμένος με τις 28 ημέρες του σεληνιακού μήνα. Κάποιος [δεν έχω πρόχειρα τα σχετικά στοιχεία] μπορούσε να αυξήσει τον αριθμό των γονιμοποιήσεων σε «δύσκολες» γυναίκες μόνο και μόνο με την χρήση του σεληνιακού ημερολογίου.
Τα θαλάσσια ζώα [στρείδια, μύδια, κοράλλια, σπόγγοι κλπ] φροντίζουν όλα μαζί να γεννάνε συντονισμένα τα αυγά τους σύμφωνα με τους κύκλους της σελήνης. Ακόμα και οστρακοειδή που ήταν απομονωμένα μέσα σε σκοτεινά εργαστήρια, χωρίς να έχουν άμεση επαφή με το σεληνιακό φως, ακολουθούσαν τους ρυθμούς της θάλασσας.
Το φεγγάρι προκαλεί τεράστια παλιρροϊκά κύματα στα νερά της γης. Δεν μπορεί να μην κάνει το ίδιο και στο σώμα μας.
Η κύρια δικαιολογία των αρνητών της αστρολογίας είναι ότι οι πλανήτες και τα άστρα μπορούν να έχουν πολύ μικρή επίδραση επάνω μας, αφού οι σχετικές δυνάμεις είναι απειροελάχιστες.
Ισχύει αυτό;
Φυσικά δεν ισχύει.
Μπορείτε να καταλάβετε πότε αυξομειώνεται ο ηλιακός άνεμος; Δεν μπορείτε γιατί ο ηλιακός άνεμος είναι «κάτι απειροελάχιστο», κυρίως λόγω της μαγνητόσφαιρας και της ατμόσφαιρας της γης.
Όμως [εκτός του ότι ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ επηρεάζει το γήινο κλίμα] τώρα ανακαλύφθηκε ότι επηρεάζει άμεσα και εμάς [HeartMath Η ηλιακή ακτινοβολία επηρεάζει τη λειτουργία της καρδιάς μας]. Το συγκεκριμένο άρθρο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «τα ενεργειακά περιβαλλοντικά φαινόμενα επηρεάζουν ψυχοσωματικές διαδικασίες, που μπορεί με τη σειρά τους να επιδρούν στους ανθρώπους με διαφορετικούς τρόπους ανάλογα με την ευαισθησία, την κατάσταση της υγείας τους και την ικανότητα αυτορρύθμισής τους».
Τώρα τι λέτε; Μία «απειροελάχιστη» επίδραση από τον Κρόνο, τον Άρη ή από το θηριώδες κέντρο του γαλαξία μας, δεν μπορεί να επηρεάσει [με κάποιον άγνωστο τρόπο για τις γνώσεις μας] το σώμα μας;
Τα ζώδια συνήθως μας «πληροφορούν» για οικονομικά και ιατρικά θέματα. Τελικά όμως ποιόν «ειδικό» μπορούμε να εμπιστευθούμε;
Οι αστρολόγοι είναι άσχετοι όσον αφορά την αστρονομία, την οικονομία και την ιατρική.
Οι αστρονόμοι είναι άσχετοι όσον αφορά την αστρολογία την οικονομία και την ιατρική.
Οι οικονομολόγοι είναι άσχετοι όσον αφορά την αστρονομία, την αστρολογία και την ιατρική.
Οι γιατροί είναι άσχετοι όσον αφορά την αστρονομία, την αστρολογία και την οικονομία.
Ο κατάλληλος ειδικός θα ήταν ένα πολυεπιστήμων ο οποίος:
-θα γνώριζε αστρονομία, αστρολογία, ιατρική [όλες τις απίστευτα πολλές υποκατηγορίες της], φυσική, μαθηματικά, στατιστική, πυρηνική φυσική κλπ.
-θα είχε στην διάθεσή του όλα τα στοιχεία από τις πολυάριθμες μελέτες που συσχετίζουν μεταξύ τους τις επιμέρους επιστήμες
-θα χρησιμοποιούσε τις γνώσεις του για το καλό των ανθρώπων και ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ή ΔΟΞΑ.
Εσείς ποιόν «ειδικό» θα προτιμήσετε; Εξαρτάται καθαρά από εσάς. Εγώ δεν μπορώ να σας βοηθήσω σε αυτό.