Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

18 Αυγούστου 2017

Ποιος θα μας σώσει από τους ειδικούς; (3)

Θυμάστε (σιγά μην θυμάστε!) πριν κάτι δεκαετίες που οι επιστήμονες παρουσίαζαν το πρώτο «παιδί του σωλήνα»;
Ήταν λέει υγιέστατο και πρότειναν την πανάκριβη (τότε και τώρα) τεχνητή γονιμοποίηση. Κάποιοι άρχισαν να λένε ότι δεν υπάρχει εγγύηση ότι τα παιδιά αυτά δεν κουβαλάνε ελαττωματικά γονίδια, τα οποία σε κανονικές συνθήκες η φυσική επιλογή των εμβρύων θα απέρριπτε προκαλώντας αποβολές. Επίσης εξέφραζαν τους φόβους τους σχετικά με τα πειράματα τα οποία θα μπορούσαν να κάνουν οι πολυεθνικές με σκοπό φυσικά το κέρδος. Όμως, όλοι οι «σοφοί» και οι «ειδικοί» εκείνη την εποχή διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους λέγοντας ότι η επιστήμη δεν πρόκειται να αγγίξει το ανθρώπινο γονιδίωμα ούτε και να πειραματιστεί με αυτό.
Μετά το παιδί του σωλήνα ήρθε η Ντόλι, το κλωνοποιημένο αρνί. Είχε αρθρίτιδα, αλλά ούτε και αυτό θα το θυμάστε.
Σήμερα τι συμβαίνει; Να τι συμβαίνει κατά την γνώμη μου:
1) Υπάρχει σήμερα μία πληθώρα -πρακτικά άγνωστων παλαιότερα- ασθενειών που πλήττουν πολλά παιδιά. Οι έφηβοι πεθαίνουν πλέον σαν τις μύγες στα γήπεδα από εγκεφαλικά, καρδιακές  προσβολές και άλλα τέτοια ωραία γεροντικά νοσήματα. Χώρια τον μογγολισμό, τον αυτισμό, τις παραλύσεις και την υπερκινητικότητα. Και πουθενά δεν είδα ΠΟΤΕ μία έρευνα για το πόσα «παιδιά του σωλήνα» είναι πραγματικά υγιή ή πόσες και ποιες ασθένειες παρουσιάζονται μετά από μία τεχνητή γονιμοποίηση. Το χρήμα είναι πολύ, είναι καυτό και προφανώς το θέμα αποτελεί διατεταγμένο άβατο για τους ερευνητές.
2) Η  έρευνα της κλωνοποίησης και του πειράγματος του DNA έχει προχωρήσει πολύ και υπερβολικά γρήγορα. Ορίστε μερικοί σύνδεσμοι από το αγγλόφωνο τμήμα του Πρώτου Θέματος:
Scientists edit human embryos for first time Report published in MIT Technology Review (Οι επιστήμονες επεξεργάζονται ανθρώπινα έμβρυα για πρώτη φορά. Άρθρο που δημοσιεύθηκε στο MIT Technology Review).
Scary? Scientists create human-pig hybrid! First step for growing human organs inside animals (Τρομακτικό; Οι επιστήμονες δημιούργησαν υβρίδιο ανθρώπου-γουρουνιού! Πρώτο βήμα για την ανάπτυξη ανθρώπινων οργάνων μέσα σε ζώα)
Sex not needed for reproduction in 30 years. Parents will choose everything about their babies (Το σεξ δεν θα χρειάζεται στην αναπαραγωγή σε 30 χρόνια. Οι γονείς θα διαλέγουν  τα πάντα για τα παιδιά τους)
Ο Μεγάλος Αδελφός σε λίγο θα κανονίζει το πως θα γεννιόμαστε. «Σειρές» ανθρώπων θα παράγονται για να δουλεύουν σε συγκεκριμένες εργασίες  (αφού θα τους έχουν τροποποιήσει γενετικά).
Και φυσικά οι τροποποιημένοι στρατιώτες θα είναι το πρώτο μέλημα των «μεγάλων δυνάμεων» που ασχολούνται με τα κυριαρχικά και άλλα «συμφέροντά» τους.
Εσείς τώρα βγάλτε ότι συμπέρασμα θέλετε γιατί εγώ είμαι αναξιόπιστος λόγω ανηκέστου οπισθοδρομικότητας. ΔΕΝ μου αρέσουν ούτε τα  Iphone, ούτε τα Wearable, ΟΥΤΕ οι LGBT, ΟΥΤΕ και τα λοιπά τριτοφυλικά υβρίδια που μοστράρουν σαν μοντέρνα επανάσταση και πολιτισμός. Άρα είμαι φασίστας, σεξιστής, σοβινιστικό γουρούνι, απολίτιστος, αφήστε που σιχαίνομαι τους Εβραίους που με δικαιολογία το Ολοκαύτωμα σφάζουν τους Παλαιστίνιους.
Και συγνώμη που και ΠΑΛΙ δεν έγραψα τίποτε για το φλέγον θέμα του Σαρβάιβορ και των νέων παικτών του ή για το μπικίνι που φορούσε η Μενεγάκη στις διακοπές.