Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

24 Φεβρουαρίου 2009

Πόσο σημαντικοί είσαστε;


Είναι γεγονός ότι όλοι μας αισθανόμαστε σαν το κέντρο του κόσμου.
Θα πει ψέματα κάποιος αν ισχυριστεί ότι δεν αισθάνεται έτσι. Απόδειξη ότι όλες οι μέχρι τώρα επιστημονικές θεωρίες είναι ανθρωποκεντρικές. Από το ότι η Γή είναι το κέντρο του σύμπαντος μέχρι το ότι είμαστε ό μοναδικός πλανήτης με ζωή στο σύμπαν.
Όμως ο άκρατος εγωισμός μας καταρρέει εάν δούμε την αναπαράσταση του μεγέθους της γης σε σχέση με άλλα ουράνια σώματα.
Δείτε προσεκτικά τις εικόνες:





Έχοντας κατά νου δύο λεπτομέρειες:
1) Ένας άνθρωπος μπορεί να ζήσει «με τα χίλια ζόρια» μέχρι εκατό χρονιά το πολύ (αν είναι τυχερός και έχει λεφτά να τρώει και να πληρώνει γιατρούς).
2) Η διάρκεια ζωής του ήλιου υπολογίζεται στα δέκα δισεκατομμύρια χρόνια!
Απαντήστε μου  ειλικρινά:
Πόσο μεγάλοι και σπουδαίοι είσαστε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ;
• Πόσο σημαντικά είναι τα «προβλήματα» σας;
• Σε ποιά στοιχεία στηρίζεστε για να θεωρείτε ότι ή ζωή σας είναι το πιο σπουδαίο πράγμα στον κόσμο;
• Πόσο αξίζουν μπροστά στον ήλιό  (ο όποιος είναι μία ασήμαντη κουκίδα μπροστά στον γιγάντιο Αντάρη) τα σπίτια «σας», τα λεφτά «σας», τα παιδιά «σας», τα πιστεύω «σας», οι ζωές «σας»;
Μήπως είμαστε απλώς μία θλιβερή μυρμηγκοφωλιά που εάν εξαφανιστεί μαζί με τον «περιούσιο πλανήτη» της ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ στο σύμπαν δεν το θα πάρει
είδηση;