Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

24 Ιουλίου 2014

Κουνούπια ή καπνιστές;

Πηγαίνοντας (για πρώτη φορά) στο τελευταίο λιμανάκι της Βουλιαγμένης, εκεί που βρήκα τα κουνούπια θαλασσόλυκους, παρατήρησα ένα ελληνικότατο φυσικό φαινόμενο.
Παντού είναι σκορπισμένα σκουπίδια, ενώ δυο-τρεις λακουβίτσες που συγκρατούν θαλασσινό νερό είναι αηδιαστικά μαύρες από τα σάπια  τρόφιμα που βρίσκονται εκεί.
Μπορείτε να δείτε μπουκάλια χυμών, φραπεδοκούτια, περιτυλίγματα σαβουροτροφών κλπ. Μερικά είναι διπλωμένα και στριμωγμένα επιμελώς στις τρύπες και στις σχισμές των βράχων.
Το κυρίαρχο σκουπίδι όμως είναι τα αποτσίγαρα. Υπάρχουν παντού, ακόμα και μέσα στην θάλασσα. Στα υπόλοιπα λιμανάκια που δέχονται περισσότερο κόσμο η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη.
Οπότε αν με ρωτήσετε τι προτιμάω, τους καπνιστές ή τα κουνούπια, θα διαλέξω αμέσως τα κουνούπια.
Δείχνουν σαφώς ανώτερο πολιτιστικό επίπεδο από το ανθρώπινο.