Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

30 Απριλίου 2015

Η παγκόσμια απάτη

Κάθε τόσο πέφτω πάνω σε κείμενα σχετικά με την οικονομία. Άλλα είναι παντελώς ηλίθια (δράστες συνήθως είναι στελέχη τραπεζών, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και λοιποί οικονομικοί «ειδήμονες») και άλλα κάνουν αποκαλύψεις για διάφορα επί μέρους οικονομικά γεγονότα, τα οποία έχουν σημαντική βαρύτητα.
Όλα είναι φορτισμένα συναισθηματικά, εκφράζοντας οργή και πάθος για δικαιοσύνη. Βέβαια, το ποιος έχασε την δικαιοσύνη, την δημοκρατία, την ανθρωπιά, κλπ για να τα βρει ο τόσο κακαρισμένος σύγχρονος ΔΗΘΕΝ πολιτισμός μας είναι άλλο θέμα.
Προσωπικά γνωρίζω ότι οι λέξεις δικαιοσύνη, δημοκρατία, ανθρωπιά κλπ είναι απλές λέξεις-μπαλαντέρ στο λεξικό, τις οποίες οι «έχοντες και κατέχοντες», οι βασιλείς του κόσμου τούτου, χρησιμοποιούν κατά τα συμφέροντά τους. Δεν μπορώ να σας πείσω επ’ αυτού, αφού οι περισσότεροι μεγαλώσατε με την ΙΣΧΥΡΗ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ότι πολιτισμός είναι τα κινητά τηλέφωνα, τα ακριβά αμάξια, τα ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ και η ενασχόληση με την πολιτική και τα οικονομικά. Θα παραθέσω μόνο ένα επιχείρημα και όποιος κατάλαβε κατάλαβε.
Τελευταία μεταφράζω το βιβλίο The Trillion-Dollar Conspiracy του Jim Marrs, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε στα αγγλικά από εδώ. Σε τελείως χονδροειδή περιγραφή, ασχολείται με το πώς οι ΗΠΑ καταστρέφονται σιγά-σιγά μετατρεπόμενες από απλή δημοκρατία που ήταν ΚΑΠΟΤΕ, σε στυγνό σοσιαλιστικό καθεστώς! Μιλάει για τις χρηματοοικονομικές κομπίνες πολυεθνικών και τραπεζών σχετικά με την οικονομική αφαίμαξη των πολιτών και την μετατροπή τους σε «σκλάβους του χρέους».
Και αν αυτό ισχύει για τις ΗΠΑ, ισχύει πολύ περισσότερο για τους δορυφόρους της όπως η ΕΕ και η Ελλάδα εν προκειμένω. Στο κείμενο αναφέρεται κάτι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, το οποίο είπε ο Κένεντι: «Ένα δολάριο σε μια τράπεζα μπορεί πραγματικά να οδηγήσει σε οκτώ ή δέκα δολάρια σε δάνεια για οικογένειες και επιχειρήσεις, δημιουργώντας ένα πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα που μπορεί τελικά να οδηγήσει σε επιτάχυνση του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης».
Αν από αυτό δεν μπορείτε να καταλάβετε την χρηματοοικονομική φούσκα-απάτη στην οποία βρισκόσαστε καλά να πάθετε!
Επίσης στο βιβλίο αναφέρεται και αυτό που είπε ο Χένρυ Φόρντ (ο γνωστός βιομήχανος αυτοκινήτων), στο μακρινό μυθολογικό παρελθόν του εικοστού αιώνα:
«Είναι αρκετά καλό το ότι οι άνθρωποι του έθνους δεν καταλαβαίνουν το τραπεζικό και νομισματικό μας σύστημα, διότι αν καταλάβαιναν, πιστεύω ότι θα γινόταν επανάσταση πριν ξημερώσει».
Συμπληρώνω ότι ως οξύνους επιχειρηματίας είχε πει και κάτι άλλο ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ενδιαφέρον:
«Η σκέψη είναι η πιο δύσκολη δουλειά που υπάρχει, και αυτό πιθανώς είναι ο λόγος για τον οποίο τόσο λίγοι ασχολούνται με αυτήν».
Αν περιμένετε ότι θα αποκτήσετε ποτέ την δημοκρατία που ονειρεύεστε «πλανάσθε πλάνην οικτράν».
Αν περιμένετε ότι θα αποκτήσετε ποτέ τα υλικά αγαθά που ονειρεύεστε «πλανάσθε πλάνην οικτράν». Αν περιμένετε ότι θα ικανοποιήσετε όλα τα καπιταλιστικά όνειρα που σας ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ να ονειρεύεστε «πλανάσθε πλάνην οικτράν».
Αν είσαστε τυχεροί θα ζήσετε μία αλυσίδα ευχάριστων και δυσάρεστων συμβάντων. Στα ευχάριστα θα είσαστε καλά και στα δυσάρεστα χάλια. Και θα υποφέρετε από το ανεβοκατέβασμα των συναισθημάτων σας σε αυτό το ψυχολογικό τραινάκι.
Αν είσαστε άτυχοι θα βρισκόσαστε μία ζωή κάτω από πίεση και δυσάρεστα γεγονότα «μέχρι να βγει η ψυχή σας». Αυτό βέβαια δεν είναι ιδιαίτερο πρόβλημα, αφού ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έζησε για πάντα και είμαστε καταδικασμένοι να πεθάνουμε έτσι κι αλλιώς, είτε πλούσιοι είτε φτωχοί, είτε ευτυχισμένοι είτε δυστυχισμένοι.
Απλά καλόν θα ήταν πριν πεθάνετε να αρχίσετε να σκέφτεστε και λιγάκι…
Για το καλό σας το λέω...