Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

1 Μαρτίου 2018

Πολλοί φασίστες στην παγκόσμια κοινότητα

Έπεσα πριν λίγο επάνω σε ένα άρθρο [Αυτές είναι οι 9 εννέα χώρες του κόσμου όπου οι μαθητές διδάσκονται τα Ελληνικά!] και έμεινα άφωνος. Οι δημοκρατικές τρίχες στο σώμα μου ορθώθηκαν από αγανάκτηση. Το κείμενο ανέφερε τις χώρες [προφανώς όχι όλες] όπου διδάσκονται τα αρχαία ελληνικά, αυτήν η φρικτή γλώσσα των αστο-εθνικιστών φασιστών που αρέσκονταν να πολεμούν [ακόμη και με την ίδια τους την φυλή] για την ελευθερία, την αυτοδιάθεση και την αυτονομία της πόλης-κράτους τους.
Ορίστε λοιπόν:
-Γερμανία: τα Αρχαία Ελληνικά διδάσκονται, ως υποχρεωτικό μάθημα, σε 16 Ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας.
-Ιταλία: τα αρχαία ελληνικά διδάσκονται σε όλα τα λύκεια κλασικής παιδείας.
-Βαλκάνια: τα αρχαία ελληνικά διδάσκονται στα πανεπιστήμια θεολογικής κατεύθυνσης και στα εκκλησιαστικά λύκεια.
-Βέλγιο: τα αρχαία ελληνικά διδάσκονται ως μάθημα επιλογής.
-Γαλλία: τα αρχαία ελληνικά διδάσκονται ως μάθημα επιλογής.
-Ισπανία: τα αρχαία ελληνικά διδάσκονται ως μάθημα επιλογής.
-Ρωσία: τα αρχαία ελληνικά διδάσκονται στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Μόσχας Λομονόσοφ, στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Ανθρωπιστικών Σπουδών (RGGU), στο Πανεπιστήμιο Αγίας Πετρούπολης, στο Πανεπιστήμιο Πετροζαβόντσκ, στην Θεολογική Ακαδημία Μόσχας και σε όλα τα εκκλησιαστικά λύκεια.
-Κίνα: τα ελληνικά διδάσκονται ως γλώσσα επιλογής στους μαθητές άνω των 14 ετών. Το ποσοστό των κινέζων που γνωρίζουν ελληνικά ξεπερνάει το 6%.
-Βραζιλία: τα Αρχαία Ελληνικά διδάσκονται στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο [μάθημα επιλογής], στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο, στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Μπέλο Οριζόντε και στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Ρίο Γκράντε ντο Σουλ.
Τελικά ο φασισμός και ο εθνικισμός ζει και βασιλεύει και δηλητηριάζει τα μυαλά των παιδιών που αντί να διαβάζουν γραπτά αγνών προλετάριων δημοκρατών όπως το «Κεφάλαιο» του Μάρξ, τις ηρωικές πράξεις του Στάλιν [που εκτός των άλλων καθάρισε τους αντεπαναστάτες Τρότσκι και Λένιν] και τα δημοκρατικά κατορθώματα των Κόκκινων Χμέρ, διαβάζουν βιβλία όπως αυτά που έγραψε ο καπιταλιστής, φασίστας, εθνικιστής αστός Όμηρος, ο οποίος στα πολεμοκάπηλα γραπτά του υπάρχει το φασιστικότατο και εθνικιστικότατο «εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης».
Πόσο έχει προχωρήσει η αστική προπαγάνδα και η διάβρωση της δημοκρατικής συνείδησης των προλετάριων!
Άραγε όλοι αυτοί που διαπράττουν αυτό το έγκλημα δεν πληροφορήθηκαν την εμπεριστατωμένη επιστημονικά γνώμη των αριστερών ειδημόνων Νίκου Φίλη [Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων] και της Μαρίας Ρεπούση [βουλευτή ΔΗΜΑΡ] πως τα Αρχαία Ελληνικά είναι νεκρή γλώσσα;