Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

21 Απριλίου 2015

Θεραπεία μόλυνσης νυχιού

Λίγο-πολύ όλοι έχετε την οδυνηρή εμπειρία του νυχιού (συνήθως στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού) που πρήζεται και πονάει.
Το πρόβλημα δημιουργείται όταν φοράτε τα παπούτσια σας για πάρα πολλές ώρες για πολλές ώρες ή όταν καθαρίζετε «άγρια» το πλαϊνό του νυχιού, οπότε τραυματίζετε το δέρμα και ανοίγετε πόρτα για τα μικρόβια.
Η καλύτερη θεραπεία είναι να πασαλείψετε το πονεμένο μέρος και τα πλαϊνά του νυχιού με βάμμα ιωδίου (ΟΧΙ με το χαζό μπεταντίν που κυκλοφοράει τελευταία). Ζητήστε από τον φαρμακοποιό να σας δώσει βάμα ιωδίου (βάφει το δέρμα και για αυτό δεν το χρησιμοποιεί κανείς!), και να προσθέσει μέσα δύο-τρία «σπυριά» μεταλλικό ιώδιο. Έτσι το διάλυμα θα γίνει αρκετά ισχυρό μικροβιοκτόνο. Μην το παρακάνετε με το μεταλλικό ιώδιο, γιατί το διάλυμα θα γίνει υπερβολικά καυστικό.
Με μερικές επαλείψεις η μόλυνση θα υποχωρήσει. Στην πρώτη εικόνα βλέπετε το νύχι που έχει βαφτεί με το ιώδιο. Στην επόμενη εικόνα βλέπετε την θεραπευμένη μόλυνση που άφησε ένα μαύρο σημάδι στο νύχι.

Εάν τώρα τύχει και δεν προλάβετε την μόλυνση και το νύχι πρηστεί πολύ τότε αγγίζετε με μία οδοντογλυφίδα ή καρφίτσα το σημείο που έχει πρηστεί και πονάει (συνήθως στις περιοχές που ζωγράφισα με κόκκινο χρώμα). Αν δεν νοιώθετε την πίεση, αυτό σημαίνει ότι κάτω από το δέρμα έχει μαζευτεί πύον. Μπορείτε να τρυπήσετε το δέρμα με την καρφίτσα για να βγει το πύον. Έτσι θα ανακουφιστεί αμέσως ο πόνος που οφείλεται στο τεντωμένο δέρμα.
Δεν υπάρχει κίνδυνος να πάθετε τίποτε από το τρύπημα, το οποίο επιπλέον είναι ανώδυνο, αφού θα τρυπήσετε μόνο νεκρό δέρμα. Το πύον θα έχει ένα σταχτί χρώμα και θα μυρίζει ποδαρίλα! Με λίγη πίεση για να αδειάσει η κύστη και λίγο βάμα ιωδίου ακόμη, θα ξεχάσετε πολύ γρήγορα τον πόνο.