Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

1 Σεπτεμβρίου 2017

Γνωμικά

Παράγουν και δημιουργούν: Η σκέψη στην σιωπή. Η αρετή στην αφάνεια. Ο σοφός μέσα του.

Βάση όλων είναι η σκέψη. Αλλά όχι οποιοδήποτε είδος σκέψης. Αν σκεφτόσαστε για την οικονομία, την πολιτική, το ποδόσφαιρο, τα τυχερά παιχνίδια ή για τις διασημότητες τότε δεν σκέφτεστε. Απλώς αντιδράτε στις καθοδηγημένες/διαλεγμένες εντυπώσεις-ειδήσεις των ΜΜΕ. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι καλύτερα να μην σκέπτεστε καθόλου.
Αυτό που αξίζει να σκέπτεστε είναι το πώς θα γίνετε καλύτεροι. Αλλά για να γίνει αυτό απαιτείται ησυχία.
Κάντε το παρακάτω πείραμα: βάλτε δυνατά την τηλεόραση στο σαλόνι και μετά προσπαθήστε να σκεφτείτε ένα σοβαρό πρόβλημα που έχετε. Θα δείτε τότε ότι δεν μπορείτε να σκεφτείτε. Και για να λύσετε ή να αναλύσετε το πρόβλημά σας θα κλείσετε την τηλεόραση.
Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο ζούμε μόνιμα μέσα σε θόρυβο, και μαθαίνουμε τις νέες γενιές ότι ο θόρυβος είναι καλός και αποδεκτός ειδικά αν πρόκειται για «διασκέδαση».
Το Σύστημα ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να σκέφτεστε. Θέλει ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ότι σκέφτεστε. Για αυτόν τον λόγο ο δήθεν πολιτισμός μας είναι φτιαγμένος να παράγει θόρυβο. Όσο πιο πολύς θόρυβος τόσο λιγότερο σκέπτονται βαθιά οι άνθρωποι και όσο πιο επιφανειακά σκέπτονται τόσο ευκολότερα υπακούουν στο Σύστημα.
Βρείτε ένα μέρος ήσυχο και σκεφτείτε τα αυτά. Θα σας κάνει πολύ καλό κάτι τέτοιο.