Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

4 Απριλίου 2019

Το πρόβλημα της πληροφόρησης και η διαπλοκή

Είμαστε πολλοί αλλά σκόρπιοι.
Το σημερινό θέμα μου είναι η πληροφόρηση που εξαιτίας της έλλειψης πηγών καταντάει παραπληροφόρηση, αφού στο διαδίκτυο μπορείτε να διαβάσετε ενδιαφέροντα πράγματα ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ θα δείτε και θα πάθετε για να μάθετε τις πηγές του κειμένου. Το θέμα είναι ότι ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ δεν βάζει πηγές στο κείμενό του. Και δεν εννοώ μόνο τον πρώτο που έγραψε ένα κείμενο αλλά και τις πηγές του κειμένου. Αναφέρουν πολλοί ένα κομμάτι από ένα βιβλίο, ένα άρθρο, μία ιστοσελίδα αλλά δεν ανεβάζουν μαζί και την ίδια την πηγή. Έτσι είναι πρακτικά αδύνατον να διασταυρώσεις την πληροφορία που διαβάζεις.
Το θέμα μου βέβαια δεν είναι «να γίνω γνωστός και να δικαιωθώ για την αδικία», αλλά το απλούστερο παράδειγμα είναι δύο κείμενα που είχα γράψει πριν αρκετά χρόνια.
Το πρώτο είναι το «Ερωτήσεις που (δεν) ζητούν απάντηση» το οποίο έγινε γνωστό σαν κείμενο ενός καθηγητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης!
Το δεύτερο είναι το «Εμπρός λοιπόν. Ας χρεοκωπήσουμε!» το οποίο έγινε γνωστό σαν κείμενο του Χαρι Κλιν!
Αφορμή για την ανάρτηση αυτή στάθηκε το ζόρι που τράβηξα μέχρι να διασταυρώσω τα λεγόμενα του Βελόπουλου. Προχθές σε μία εκπομπή του τον είδα που έδειχνε μία φωτογραφία. Έλεγε ότι η κυρία της φωτογραφίας είναι υπάλληλος του Σόρος και συγγενής του Μητσοτάκη. Εκεί έληγε και η πληροφόρηση. Για να είμαι όμως και δίκαιος δεν έκατσα να δω ολόκληρη την εκπομπή μήπως και άκουγα λεπτομέρειες. Αλλά ΣΥΝΗΘΩΣ κανένας δεν αναφέρει τέτοιες λεπτομέρειες γιατί όλοι τις κρατάνε για την πάρτη τους.
Τελικά η συγκεκριμένη κυρία είναι θεία του Μητσοτάκη και διευθύντρια σε ΜΚΟ που χρηματοδοτεί ο Σόρος.
Αυτή καθεαυτή η πληροφορία είναι πολύ ενδιαφέρουσα αν και φυσικά δεν αποδεικνύει τίποτε. ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΛΙΓΟ ΠΟΝΗΡΟΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ είναι πολύ εύκολο να θεωρήσεις ότι η θεία είναι ο σύνδεσμος μεταξύ του ανιψιού και του Σόρος μεταφέροντας χρήμα, πληροφορίες και διαταγές.
Για αυτό ενδιαφέρομαι. Αρχίστε να αναπαράγετε σωστά τις ειδήσεις και βάλτε πηγές, βάλτε πηγές, βάλτε πηγές.