Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

30 Ιανουαρίου 2011

Το πολυπαιγμένο έργο της διεθνούς πολιτικής

Το έργο είναι πολυπαιγμένο. Όπου υπάρχει πλούτος, όταν έρθει η ώρα να τον εκμεταλλευτούν αρχίζουν ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ να δημιουργούνται εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα, «επαναστάσεις» κατά των διεφθαρμένων πολιτικών και άλλα τέτοια ωραία. Θα δώσω μερικά παραδείγματα για να καταλάβετε τι εννοώ.
1) Κάποτε τελείωσε η σύμβαση των ΗΠΑ για την διώρυγα του Παναμά. Ο πρόεδρος του Παναμά αρνήθηκε να ανανεώσει το συμβόλαιο. ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ αμέσως μετά έγινε πραξικόπημα και ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ο νέος πρόεδρος ανανέωσε το συμβόλαιο με τις ΗΠΑ.
2) Κάποτε η Μπιάφρα, που βρίσκεται στην Νιγηρία, και ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ έχει σημαντικά κοιτάσματα μολύβδου, ψευδαργύρου και πετρελαίου, αποφάσισε ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ να ανεξαρτητοποιηθεί. Ακολούθησε σφαγή και πείνα με θύματα χιλιάδες άμαχους. ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ τα όπλα που χρησιμοποίησαν ανήκαν σε αμερικανικές και ευρωπαϊκές πολυεθνικές εταιρίες. Εκείνο που δεν έγινε γνωστό είναι ποιος τα κονομάει τελικά μετά από το μακελειό.
3) Κάποτε ο Αλιέντε στην Χιλή ήθελε να κρατικοποιήσει τα μεταλλεία χαλκού που ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ανήκαν σε αμερικανούς. Η ΣΙΑ και τα λοιπά αμερικάνικα φυντάνια χρηματοδότησαν την «επανάσταση της κατσαρόλας». Τελικά έγινε πραξικόπημα και βγήκε ο Πινοτσέτ, ο οποίος ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ήταν αμερικανόφιλος. Ο Αλιέντε αυτοκτόνησε με μία ριπή αυτομάτου στο στήθος(!!!) και ο ηλίθιος λαός που ακολούθησαν τα πληρωμένα εργατικά σωματεία τραβάει ακόμα τα πάνδεινα.
4) Πριν μερικές μέρες έγιναν εκλογές στο Σουδάν μετά από πολλές ταραχές και θύματα. Σκοπός είναι να ανεξαρτητοποιηθεί το νότιο Σουδάν με πρόεδρο τον Σάλβα Κιίρ, το οποίο ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ έχει το σύνολο των αποθεμάτων γλυκού νερού της χώρας και το 80% του πετρελαίου της.
«Είναι η αρχή ενός κεφαλαίου στην ιστορία του Σουδάν, ενός σημαντικού κεφαλαίου. Είμαι γεμάτος ελπίδα. Είναι υπέροχο να βλέπω τον Σάλβα Κιίρ να ψηφίζει σήμερα», δήλωσε ο αμερικανός γερουσιαστής Τζον Κέρι.
Τώρα δεν πιστεύω να πιστεύετε ότι ο Σάλβα Κιίρ είναι αμερικανόφιλος, έτσι; Παρεπιπτόντως ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ το Σουδάν χωρίζεται σε βόρειο μουσουλμανικό και νότιο χριστιανικό.
5) Οι Αιγύπτιοι θυμήθηκαν ΞΑΦΝΙΚΑ ότι τα τελευταία 35 χρόνια πεινάνε, αφού τους ξεζουμίζει η οικογενειοκρατία του Μουμπάρακ. Ο «αιγύπτιος Καραμανλής», Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι δήλωσε έτοιμος να σώσει την Αίγυπτο. ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ είναι πρώην επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) και βραβευμένος με βραβείο Νόμπελ (που ξέρετε πόσο δίκαια δίνεται!).
Τις λεπτομέρειες για το ποιοι ακριβώς ωφελήθηκαν, τι κέρδη είχαν κλπ θα το μάθουμε μετά καμιά τριανταριά χρόνια.
6) Για να μην σας πολυκουράζω τελευταία ενέσκηψαν στην ζωή μας οι ΑΟΖ (παγκόσμιες αποκλειστικές ζώνες). Αν δείτε τον χάρτη
 θα καταλάβετε γιατί γίνεται τόση φασαρία για:
-Την Αίγυπτο
-Την Κύπρο
-Το Καστελόριζο (που ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ έχει ένα τεράστιο μερίδιο θαλάσσιου βυθού) που οι Τούρκοι θεωρούν γκρίζα ζώνη και το οποίο ο Giorgos μάλλον θα το έχει ήδη πουλήσει.
-Το Αιγαίο.
-Την Κρήτη που τελευταία θέλουν να την ανεξαρτητοποιήσουν και που ακόμα και ο Κακαουνάκης το έχει δηλώσει ευθαρσώς στο Μέγκα. Μάλιστα ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ η Κρήτη έχει τεράστια υποθαλάσσια κοιτάσματα αερίου (τι άλλο κρύβει στο υπέδαφός της θα το μάθουμε όταν γίνει ανεξάρτητη).
Δεν ξέρω αν καταλάβατε το θέμα, αλλά έτσι κι αλλιώς εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτε άλλο.