Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

24 Ιουνίου 2008

Εγκέφαλος, αυτός ο άγνωστος.

Καθίστε σε μία καρέκλα, σηκώστε το δεξί σας πόδι από το δάπεδο και κάνετε κύκλους κατά την φορά των δεικτών του ρολογιού.
Ενώ το κάνετε αυτό, σηκώστε το δεξί σας χέρι και σχηματίστε στον αέρα τον αριθμό έξι.
Το πόδι σας θα αλλάξει διεύθυνση κίνησης!
Οι περισσότεροι θα δυσκολευτούν να επιτύχουν ή και δεν θα επιτύχουν τελικά τον συνδυασμό των δύο αυτών κινήσεων
Ο λόγος είναι ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ με τον οποίον είναι «ρυθμισμένα» τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου μας.
Αν και περίπλοκος, θεωρούμενος σαν το τελειότερο και περιπλοκότερο όργανο που κατασκεύασε ο Θεός ή η Φύση ή η Τύχη (διαλέξτε ανάλογα με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις σας), δεν παύει να είναι μία μηχανή. Και σαν μηχανή λειτουργεί αυτόματα κάνοντας συγκεκριμένες κινήσεις και έχοντας συγκεκριμένες δυνατότητες.
Εκείνο όμως που κάνει την διαφορά στο θαυμάσιο αυτό όργανο, είναι «κάτι» που υπάρχει λανθάνον (αυτό που διαφεύγει από την προσοχή) μέσα στον εγκέφαλο, τον διαποτίζει και τον κάνει να είναι ανθρώπινος ή όχι.
Αυτό το «κάτι» είμαστε εμείς οι ίδιοι. Μόνο που κάνουμε το λάθος να πιστεύουμε ότι αυτό που κάνει το μυαλό μας είναι και αυτό που μπορούμε να επιτύχουμε εμείς.
Λάθος!
Αυτό που μπορεί να κάνει το μυαλό μας είναι αυτό που μας περιορίζει. Κυριολεκτικά κοιμόμαστε όρθιοι. Όμως εάν ΚΑΠΟΤΕ «ξυπνήσουμε» τότε αυτά που μπορούν να γίνουν είναι πλέον απεριόριστα και μπορούν να καταταχτούν στα απίστευτα. Και για του λόγου το αληθές ο Μπρους Λη έμεινε παράλυτος μετά από κάποιο ατύχημα. όμως η θέληση και η επιμονή του τον έκαναν τελικά αυτό που έγινε: έναν τρομερό αθλητή πολεμικών τεχνών.
Και επειδή το μυαλό μας μας παίζει πολλά παιχνίδια, μην κάνετε το λάθος να πιστεύετε ότι εσείς έχετε το πάνω χέρι.