Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

27 Ιανουαρίου 2016

Σακίδιο επιβίωσης

Μου φαίνεται αστείο να βλέπω βίντεο που προτείνουν κιάλια, γάντια, αρβύλες, γυαλιά χιονιού, ακόμα και κουνουπιέρες για ένα σακίδιο ΔΗΘΕΝ επιβίωσης στην φύση.
Αν δεν δημιουργούσαν μια επικίνδυνη παρανόηση θα έσκαγα στα γέλια.
Επιβίωση στην φύση δεν σημαίνει να φορτώσουμε το αμάξι καλούδια και να πάμε σαββατοκύριακο εκδρομή.
Επιβίωση στην φύση σημαίνει ότι εξαιτίας κάποιου απρόσμενου γεγονότος βρισκόσαστε χαμένοι «κάπου», χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας με διασώστες, κινδυνεύοντας από τα στοιχεία της φύσης και παλεύοντας να επιβιώσετε ψάχνοντας κάτι να φάτε ή λίγο νερό. Και στην καλύτερη περίπτωση δεν θα είσαστε και τραυματισμένοι από πάνω.
Σε μία τέτοια κατάσταση θα πρέπει να έχετε πείρα, γνώσεις, αντοχή και κυρίως θέληση να επιζήσετε. Και ένα βασικό συστατικό της επιβίωσής σας είναι η ΜΠΟΛΙΚΗ, ΜΠΟΛΙΚΗ τύχη.
Αν σας αρέσουν οι εκδρομές σε απομακρυσμένα σημεία, μπορείτε να φτιάξετε ένα σακίδιο με διάφορα πράγματα, που (υποθετικά πάντοτε) θα σας βοηθήσουν σε μία ποικιλία δύσκολων καταστάσεων.
Δείτε το βίντεο για να πάρετε μία ιδέα.
ΥΓ. Τώρα που ο Τσίπρας δήλωσε ότι η Ελλάδα θα καταπλήξει τον κόσμο το 2016, η οργάνωση ενός σακιδίου είναι μάλλον επιβεβλημένη!