Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

16 Μαρτίου 2017

Πωλείται (όπως είναι επιπλωμένο)

Πρόλογος: Είχα γράψει το κείμενο πριν μερικές ημέρες, αλλά τα γεγονότα τρέχουν και δεν μπορείς να τα προλάβεις. Εχθές διάβασα ότι για να μας δώσουν πίσω τα μάρμαρα του Παρθενώνα τα οποία ΕΚΛΕΨΕ ο Έλγιν, θα είμαστε αναγκασμένοι να «δανείζουμε» αρχαιολογικούς θησαυρούς στους άγγλους. Και επειδή αυτό διαψεύστηκε θα πρέπει μάλλον να θεωρείται συμφωνημένο γεγονός.
Παρά την τεράστια λεηλασία που έχουμε υποστεί και η οποία συνεχίζεται ακόμα, θα δίνουμε στους άγγλους τα εκθέματα των μουσείων μας. Έτσι, με την γνωστή κοπαδοποίηση του τουρισμού που έχουν επιτύχει οι δυτικοί, στο μουσείο θα συρρέουν χιλιάδες επισκέπτες, τα ταμεία του μουσείου θα γεμίζουν, η αγγλική οικονομία θα τονώνεται, και φυσικά οι μόνοι που θα χάσουν θα είμαστε εμείς, καθώς οι τουρίστες δεν θα έχουν πια και κανέναν ιδιαίτερο λόγο να έρχονται στο Ελλαδιστάν.
Και τώρα το κείμενο:
Διάβασα ότι το εμφιαλωμένο Ζαρός, με νερό του Ψηλορείτη, βραβεύτηκε ως το καλύτερο νερό στον κόσμο.
Παλιότερα είχα διαβάσει:
- για κρητικό λάδι υπερ-πρώτης ποιότητας που εξάγεται χύμα σε εξευτελιστικές τιμές και αυτό ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!!!! Εμφιαλώνεται και πουλιέται από την Ιταλία αν δεν κάνω λάθος.
-για ελληνικά πανεπιστήμια που κατασκευάζουν ηλεκτρονικά και γράφουν προγράμματα για την ΝΑΣΑ και το CERN.
-Ιδιωτικές ελληνικές εταιρείες που κατασκευάζουν τα πάντα, από προγράμματα για υπολογιστές και κινητά μέχρι αυτοκίνητα.
-Κάθε είδους Έλληνες επιστήμονες που διαπρέπουν με ανακαλύψεις στα ξένα ερευνητικά κέντρα.
-για την συνεχή διαρροή εγκεφάλων προς το εξωτερικό.
Και εμείς εδώ συνεχίζουμε να «επιμένουμε ελληνικά».
Στο Τερατούργημα-«δωρεά» του Φαλήρου (το οποίο Κύριος είδε πόσα θα μας κοστίσει, όταν το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αποφασίσει να πάρει πίσω τα λεφτά του, επειδή δεν θα κερδίζει πλέον από αυτό) η κυβέρνηση βάζει διευθυντή συριζαίο, και μάλιστα άσχετο με την διοίκηση αφού είναι ηθοποιός.
Φυσικά η ΝΔ θα έβαζε νεοδημοκράτη άσχετο, ενώ το κάποτε ΠΑΣΟΚ και οι λοιποί δημοκράτες δικούς τους άσχετους.
Το σιγουρότατο αποτέλεσμα θα είναι η οικονομική καταστροφή της δήθεν δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχου.
Θα φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ κάποτε και θα έρθει ο επόμενος για να εφαρμόσει τον κατακλυσμό των νομοσχεδίων που θα έχουν ψηφιστεί από την «πρώτη φορά αριστερά».
Και θα πουλήσουμε και τον Ζαρό, και τα λάδια μας, και τα μουσεία, και την Λυρική, και την Ακρόπολη και ότι άλλο μπορεί να φέρει χρήμα στους ξένους ληστές (επενδυτές στα νεοελληνικά).
Και γιατί όχι; Λέω να πουλήσουμε και το όνομα της Ελλάδας. Έτσι κι αλλιώς ιδιοκτήτες του Ελλαδιστάν είναι ήδη άλλοι. Να προλάβουμε πριν το πουλήσουν αυτοί…
Αλλά όλα αυτά είναι μηδαμινά προβλήματα. Έμαθα πανευτυχής ότι ο πρόεδρός μας, αυτός ο εκλεκτός δημοκράτης, ο οποίος ανέβηκε με τις κομπίνες και τις υπόγειες συνεννοήσεις άλλων εκλεκτών δημοκρατών (μεταξύ άλλων του Κουβέλη που αρνήθηκε ΕΠΙΤΗΔΕΣ να γίνει πρόεδρος με τελικό αποτέλεσμα να μπούμε στα μνημόνια), κάλεσε τους λαθρό να μείνουν στην Ελλάδα όσο τους χρειάζεται.
Έ όσο νάναι μία ανάσα δημοκρατίας την χρειαζόμαστε.