Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

2 Σεπτεμβρίου 2013

Πανάθεμά σας για καπνιστές (συνέχεια)

Πριν καιρό είχα γράψει για τις φωτιές στις διαχωριστικές νησίδες στην παραλιακή, στον κόμβο με την Συγγρού. Έγραφα για τις γόπες από τα τσιγάρα που πετάνε από το παράθυρο του αυτοκινήτου οι ασυνείδητοι καπνιστές. Έχει καεί ένα σημαντικό μέρος, αν και κανένας δεν σκάει ιδιαίτερα.
Η νησίδα της νέας εθνικής οδού από την διασταύρωσή της με την Κωνσταντινουπόλεως  και την Δυρραχίου  στο Μπουρνάζι (πρώην Ροσινιόλ για τους παλιούς) μέχρι την Αττική οδό είναι γεμάτη με πικροδάφνες και κυπαρισσάκια και το μήκος της είναι γύρω στα πέντε χιλιόμετρα.
Επάνω στην νησίδα μέτρησα τριάντα καμένα σημεία. Μέσο όρο μια φωτιά κάθε εκατόν πενήντα μέτρα!
Μάλιστα μετά την Αττική οδό, εντόπισα δύο σημεία στην λιγοστή βλάστηση τα νησίδας που είχαν καεί. Και εδώ η νησίδα ήταν υπερυψωμένη. Αν δεν το ξέρετε έχει ύψος σχεδόν ένα μέτρο.
Και αυτό σημαίνει ότι κάποιοι δεν πετάνε απλά τις γόπες έξω από το παράθυρο, αλλά τις εκτοξεύουν τινάζοντάς τις με το δάχτυλο.
Και παρακαλώ μην πει κανένας την γνωστή μπαρούφα «με την γόπα δεν πιάνει φωτιά». Και ούτε πιστεύω να πιστεύετε ότι πήγαν τούρκοι πράκτορες, αλλοδαποί, πυρομανείς ή καταπατητές για να κάψουν την νησίδα.
Για αυτό έχω κάθε δικαίωμα να πω:
ΠΑΝΑΘΕΜΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΘΕΜΑ ΣΑΣ.