Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

6 Ιανουαρίου 2015

Μέτρα προστασίας για τους άστεγους; Γιατί;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πιστεύετε τους εαυτούς σας πολιτισμένους ανθρώπους, που ζουν σε μία πολιτισμένη κοινωνία, σε έναν πολιτισμένο κόσμο.
Έτσι σίγουρα θα νοιώσετε συγκινημένοι όταν μάθετε ότι το κράτος παίρνει μέτρα για την προστασία των αστέγων. Και επιπλέον θα πείτε με θρησκευτική αγαλλίαση: «Μπράβο! Έτσι πρέπει να γίνεται σε έναν πολιτισμένο κόσμο σαν τον δικό μας. Έχουμε ανθρωπιά εμείς!».
Και επιπλέον θα καταδεχθείτε να δώσετε και κάποια (περισσευούμενα) λεφτά για την Γιούνισεφ, την Αβααζ, και άλλους συλλόγους που ασχολούνται με την ανθρώπινη μιζέρια.
Όμως…
Γνωρίζετε την παροιμία που λέει «Να σε κάψω Γιάννη μου να σε αλείψω μέλι»;
Πραγματικά τα όποια μέτρα είναι «παρηγοριά στον άρρωστο ώσπου να βγει η ψυχή του».
Αναρωτήθηκε ποτέ κανένας σας ΓΙΑΤΙ υπάρχουν άστεγοι;
Αναρωτήθηκε ποτέ κανένας σας ΓΙΑΤΙ γίνονται τόσοι πόλεμοι;
Αναρωτήθηκε ποτέ κανένας σας ΓΙΑΤΙ γιατί πεθαίνουν τόσα παιδιά από πείνα;
Αναρωτήθηκε ποτέ κανένας σας ΓΙΑΤΙ γιατί  καταστρέφεται η φύση;
Αναρωτήθηκε ποτέ κανένας σας ΓΙΑΤΙ τελικά υπάρχει τόσος πόνος, εκμετάλλευση και φρίκη στον ταλαίπωρο αυτόν πλανήτη;
Αναρωτήθηκε ποτέ κανένας σας ΓΙΑΤΙ πρέπει να υπάρχουν άρρωστοι που ΔΕΝ περιθάλπονται από το κράτος;
Όχι βέβαια. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν αναρωτιέται, ούτε και αγανακτεί, και αν σας αναγκάσω να απαντήσετε θα πείτε:
-ΕΓΩ δεν φταίω σε τίποτε. Φταίνε οι πολυεθνικές και όσοι θέλουν να κερδίζουν από τους πολέμους.
Και αν ρωτήσετε  τα 7 δις ανθρώπους που φυτοζωούν αυτήν την στιγμή, θα πάρετε την ίδια απάντηση:
-Εγώ δεν φταίω. Οι άλλοι φταίνε.
Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές:
Εσείς στηρίζετε τις σφαγές στην Αφρική, αγοράζοντας κολιέ και δαχτυλίδια και γενικά κοσμήματα με πολύτιμους λίθους.
Εσείς στηρίζετε την μόλυνση του περιβάλλοντος από τις πολυεθνικές θέλοντας να αγοράζετε όλο και μεγαλύτερα και φθηνότερα  αυτοκίνητα.
Εσείς στηρίζετε την καταστροφή του περιβάλλοντος από τις πολυεθνικές θέλοντας να αγοράζετε όλο και περισσότερα και φθηνότερα έπιπλα, όλο και περισσότερα και φθηνότερα από οτιδήποτε.
Εσείς συντηρείτε τους εμφύλιους που γίνονται για να βάζουν χέρι οι εταιρείες στα κοιτάσματα με τα σπάνια μέταλλα που χρειάζονται για να φτιαχτούν οι υπολογιστές και τα κινητά και τα τάμπλετ και όλες αυτά τα βλακώδη γκάτζετ τα οποία θεωρείτε αναφαίρετο δικαίωμά σας και δείγμα πολιτισμού (αν είναι δυνατόν κάτι τέτοιο!).
Εσείς στηρίζετε την παιδική εκμετάλλευση όταν αγοράζετε χαλιά με ψιλό κόμπο (φτιαγμένα αναγκαστικά από παιδιά-δούλους) ή άλλα προϊόντα που σας έρχονται πάμφθηνα από την Ινδία και τον «αναπτυσσόμενο κόσμο (φτιαγμένα αναγκαστικά από παιδιά-δούλους).
Εσείς στηρίζετε το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα ψηφίζοντας τον οποιονδήποτε γλοιώδη τύπο θα σας υποσχεθεί τα περισσότερα.
Εσείς τελικά είσαστε ο Αντίχριστος που ήρθε στην γη για να την αιματοκυλίσει.
Θα μπορούσατε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για μία στιγμή να σταματήσετε την κατανάλωση και να σκεφτείτε λίγο σε τι κόσμο ζούμε και πως τον καταντήσαμε έτσι;
Προφανώς δεν μπορείτε.

Καλή σας χρονιά. Και εις ανώτερα…