Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

24 Δεκεμβρίου 2015

Τα συντομότερα κάλαντα του κόσμου

Στην περιοχή που μένω ζουν ελάχιστοι άνθρωποι. Υπολογίζω ότι είναι 4 ή 5 άτομα σε έναν δρόμο με μήκος περίπου 800 μέτρα. ΔΥΣΤΥΧΩΣ το καλοκαίρι γίνονται πολύ περισσότεροι με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο θόρυβος αλλά δεν μπορεί να τα έχει όλα κάποιος στην ζωή του.
Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι φέτος δεν εμφανίστηκε κανένα παιδί να μας πει τα κάλαντα. Εκτός από έναν πιτσιρίκο πριν λίγο. Επρόκειτο για έναν μικροσκοπικό αλβανό που ήρθε με όλο τον αυθορμητισμό και την αθωότητα που έχουν τα παιδιά σε ολόκληρη την γη πριν καταντήσουν ενήλικες.
Ήξερε μόνο ένα τετράστιχο αλλά αυτό βέβαια δεν είναι πρόβλημα για κανέναν.

Υπέροχη φύση

Είμαστε μικρόβια που ζουν πάνω σε έναν γίγαντα: την γη.
Είμαστε δημιουργήματα μιας πανέξυπνης και γεμάτης φαντασία οντότητας: της Φύσης.
Η Φύση δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τα χρηματιστήρια και τις μετοχές μας. Δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τον δήθεν ανθρωπισμό μας ούτε για τον πολυδιαφημισμένο πολιτισμό που αναπτύξαμε.
Και αν έχουμε αυτήν την στιγμή τεχνολογία η οποία απειλεί την γήινη υγεία, έχουμε καταφέρει μόνο αυτό: σαν μικρόβια να κάνουμε την γη να «κρυολογήσει». Στην κατάλληλη ώρα η Φύση θα πάρει το κατάλληλο φάρμακο και η Γη θα μας τινάξει από πάνω της όπως εμείς τινάζουμε την σκόνη από το μανίκι μας. Δεν το πιστεύετε έ; Δείτε τους πολιτισμούς που έχουν εξαφανιστεί μέχρι τώρα και πείτε μου για ποιόν λόγο ο δικός μας δεν θα έχει την ίδια μοίρα.
Η Φύση παρουσιάζει μία ιδιαίτερη σκληρότητα. Δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τις ελπίδες και τα όνειρα κανενός πλάσματος. Τα μεμονωμένα άτομα την αφήνουν παγερά αδιάφορη. Ενδιαφέρεται μόνο για την ισορροπία του «οργανισμού» της μέσω της επιβίωσης των ειδών. Και αυτή η επιβίωση επιτυγχάνεται μόνο με έναν τρόπο, την τεράστια ποικιλία σε σχήματα και χρώματα, η οποία αποδεικνύει ότι η Μητέρα Φύση έχει μια καταπληκτική και δημιουργικότατη Φαντασία.