Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

27 Μαΐου 2017

Η Μακεδονία είναι ελληνική (ΧΑ ΧΑ ΧΑ)

Μεταξύ μας δεν θα διαφωνήσω για το ότι πράγματι η Μακεδονία είναι ελληνική, όπως και ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας.
Στην ανάρτηση «Τελευταία ανάρτηση εξωτερικής πολιτικής (Σκόπια)» έχω βίντεο με τον Πούτιν που λέει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι Έλληνας.
Στην ανάρτηση «Έλληνας ο Μέγας Αλέξανδρος κατά τον Γκλιγκλόροφ» έχω το σχετικό βίντεο που δείχνει τον Γκλιγκόροφ να το λέει.
ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ οι έλληνες(;) πολιτικοί -ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ- έχουν κάνει τα δύο βίντεο γαργάρα.
Το πρόβλημά μας λοιπόν έχει δύο σκέλη:
Πρώτον: Οι μαριονέτες που ψηφίσατε για να κυβερνούν τόσες δεκαετίες από την Βολή των Ελλήνων, έχουν γραμμένο εκεί που δεν πιάνει μελάνι το όνομα της Μακεδονίας. Πρόχειρα παραδείγματα το ΚΚΕ που ακόμα αυνανίζεται με την μυθολογία της συναδέλφωσης των εργατών κλπ και το Ποτάμι που θεωρούσε δεδομένο (τώρα το έκανε γαργάρα) το ότι οι Σκοπιανοί μπορούν να ονομάζονται Μακεδόνες. Στην προαναφερθείσα ανάρτησή μου έγραφα (στο πολυτονικό πριν μάθω ότι οι αρχαίοι έλληνες ήταν όλοι αδελφές και ότι το να αγαπάς την χώρα σου είναι φασισμός του χειρότερου είδους): «Ὁ Γκλιγκόροφ παραδέχεται, το 1992, στὴν ψύχρα ὅτι ὁ Μέγας Ἀλέξανδρος εἶναι Ἕλληνας καὶ ὅτι οἱ Σκοπιανοὶ δὲν ἔχουν καμία σχέση. Γιατί αὐτὸ τὸ βίντεο δὲν τὸ ἔχουν στὴν «ἔξω τσέπη» ἐκεῖνοι ποῦ μας κυβερνοῦν;»
Δεύτερον: ΚΑΝΕΝΑΣ στην υφήλιο δεν ενδιαφέρεται για το πώς θα ονομάζεται οποιαδήποτε άλλη χώρα. Εσείς για παράδειγμα θυμάστε την Βιρμανία, η οποία μετονομάστηκε σε Μιανμάρ στις 18 Ιουνίου 1989;
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ, έστω και αν το γεγονός είχε βγει στις ειδήσεις.
Πόσο νομίζετε ότι σκάνε οι Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, Σέρβοι, Βούλγαροι, Ρουμάνοι (για να θυμηθούμε και τον Καραγκιόζη) ή ο οποιοσδήποτε κάτοικος αυτού του πλανήτη για το πώς θα αυτο-ονομάζονται τα Σκόπια; (Περί Μακεδονίας)
Με το όνομα σιδηρόδρομο «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» ήταν θέμα χρόνου οι πάντες να χρησιμοποιούν το σκέτο Μακεδονία. Πρόκειται για ένα από τα πονηρότερα ξεπουλήματα της εθνικής κληρονομιάς μας. (Ποιο όνομα; Ποια Μακεδονία;)
Για σκεφτείτε αλήθεια: Αν εμείς το 1830 λεγόμασταν «Πρώην Οθωμανική Δημοκρατία της Ελλάδας» πόσα χρόνια λέτε θα έκαναν οι ξένοι να το κόψουν σε σκέτο Ελλάδα; (Μακεδονία, Σκόπια και αυτόματος μεταφραστής)
Αφήστε τους χάρτες της πολυδιαφημισμένης από τον Άδωνι εγκυκλοπαίδεια ΗΛΙΟΣ που από την δεκαετία του 70 (και πιο μπροστά) αναφέρει (στο λήμμα Νοτιοσλαυία) τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία. Όποιος θέλει μπορώ να του στείλω τις σχετικές εικόνες, αν και αντίστοιχες υπάρχουν σε ΟΛΕΣ τις παλιές ελληνικές εγκυκλοπαίδειες. Αυτό το στοιχείο δείχνει από πότε έχει ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ η μετονομασία των Σκοπίων.
Δείτε και την ενδιαφέρουσα ανάρτηση Μακεδονία-ΜaKedonski-Σόρος και «συμπτώσεις» για να δείτε εκτός των άλλων και την δράση της τότε νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι από αυτήν την νεολαία ίσως σήμερα να «υπερασπίζονται» τις εθνικές μας θέσεις.
Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι αυτήν την στιγμή ελληνικές εταιρείες -που πουλάνε διαδικτυακά προϊόντα- χρησιμοποιούν χάρτες όπου τα Σκόπια αναγράφονται με το όνομα Μακεδονία και μάλιστα στα ελληνικά παρακαλώ! Η απόδειξη παρακάτω. Και προφανώς αν ψάξετε θα βρείτε και πολλές ακόμα που διαφημίζουν την μακεδονικότητα των Σκοπίων.

Γνωμικά

Μπορείς να πεις πόσα κουκούτσια περιέχει ένα μήλο. Δεν μπορείς να πεις όμως πόσα μήλα περιέχει ένα κουκούτσι.
Ότι συμβαίνει σε ένα μήλο το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και σε έναν άνθρωπο.
Ένα μήλο έχει σπόρους και οι σπόροι έχουν άπειρες δυνατότητες. Ο άνθρωπος έχει επίσης σπόρους και αυτοί επίσης έχουν άπειρες δυνατότητες.
Αλλά εδώ είναι που αρχίσει το δράμα:
Ενώ το μήλο ακολουθεί την φύση του και παράγει δέντρα γόνιμα που τρέφουν ανθρώπους, ζώα και πουλιά, ο άνθρωπος ακολουθεί το ΕΓΩ του και παράγει καταστροφή, δυστυχία και πόνο.
Έχοντας την δυνατότητα της αυτοσυνείδησης, ξέφυγε από τον έλεγχο του ενστίκτου. Υπηρέτησε το προσωπικό του συμφέρον και δημιούργησε έναν πολιτισμό βασισμένο στην διαστροφή των αναγκών του.
Το ΕΓΩ πήρε τεράστιες διαστάσεις, αναπαράχθηκε στον Χρόνο και κατάπιε τον απλό φυσιολογικό άνθρωπο. Έτσι στην πραγματικότητα χρειάζεστε ένα πιάτο φαγητό για το βράδυ και ένα δωμάτιο για να κοιμηθείτε. Όμως η εγωική παγκόσμια διαστροφή σας, σας εκπαιδεύει από μικρούς και σας κάνει να χρειάζεστε μια μεγάλη αποθήκη γεμάτη τρόφιμα και τεράστια σπίτια με πολλά δωμάτια.
Αυτό όμως σημαίνει ότι άλλοι άνθρωποι δεν θα έχουν φαγητό να φάνε και μέρος να κοιμηθούν.
Αυτό βέβαια δεν ενδιαφέρει το πολυαγαπημένο ΕΓΩ των ανθρώπων.
Το αποτέλεσμα είναι ένας πολιτισμός με τεράστιες ανισότητες. Έναν πολιτισμό όπου ο πόλεμος, ο πόνος, η πείνα και τα βάσανα βρίσκονται στην ημερησία διάταξη.
Αυτό μπορεί να αντιστραφεί μόνο με την καλλιέργεια του ανθρώπου. Όμως η καλλιέργεια είναι δύσκολη υπόθεση και δεν μπορεί να την καταφέρει ο καθένας αφού η πρώτη προϋπόθεση είναι μία κοινωνία πολιτισμένη ψυχολογικά και όχι μία κοινωνία που εξυπηρετεί τα πάθη και την αποκτήνωση της μάζας.
Και βλέπετε κανέναν που να θέλει να αλλάξει αυτήν την κατάσταση;
Εσείς οι ίδιοι -αν παίρνατε τα ηνία στα χέρια σας- δεν θα προκαλούσατε πόνο και δυστυχία σε κάποιους εξυπηρετώντας κάποια συμφέροντα κάποιων άλλων που θα τα θεωρούσατε σωστά και δίκαια;
Μην διαμαρτύρεστε λοιπόν για την παγκόσμια δυστυχία και αδικία. Εσείς οι ίδιοι είσαστε ο σπόρος που την παράγει.