Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

17 Μαΐου 2013

Ο Μεγάλος Αδελφός

Μιλώντας ἐχθὲς μὲ ἕναν φίλο ἔμαθα τὶς δυνατότητες ποὺ ἔχει ἕνα δωρεὰν πρόγραμμα τοῦ Google, τὸ ὁποῖο μπορεῖ νὰ χρησιμοποιήσει ὁποιοσδήποτε ἀγοράσει ἕνα ἁπλὸ «domain».
Μοῦ ἔδειξε -ἐνῶ ἦταν συνδεδεμένος δορυφορικὰ- καταπληκτικὰ στοιχεῖα:
-Πόσες ἐπισκέψεις εἶχε σήμερα.
-Πόσοι εἶναι συνδεδεμένοι τώρα.
-Ποιὰ θέματα εἶδαν.
-Πόση ὥρα ἔμειναν στὸ καθένα.
-Ἂν ἔχουν ὑπολογιστὴ ἢ tablet-pc ἢ κινητό.
-Τί λειτουργικὸ χρησιμοποιοῦν.
Τὰ ὑπόλοιπα δὲν τὰ θυμᾶμαι. Καὶ νὰ σκεφτεῖτε ὅτι πρόκειται γιὰ τὸ τζάμπα πρόγραμμα ποὺ μπορεῖ νὰ χρησιμοποιήσει καὶ ἡ γιαγιά σας στὸ χωριό. Φανταστεῖτε τί θὰ καταφέρνουν τὰ ἄλλα…
«Καπάκι» σὲ ὅλα αὐτὰ ἔχω ἀρχίσει τὴν μετάφραση ἑνὸς βιβλίου ἀπὸ τὰ ἀγγλικά. Ἔχει σχέση μὲ τὴν Νέα Τάξη καὶ τὴν τεχνολογία. Ὁρίστε ἕνα ἀπόσπασμα ἀπὸ τὸ μέλλον ποὺ μᾶς ἐπιφυλάσσουν οἱ ἑταιρεῖες:
…βιντεοκάμερες  αναγνώρισης προσώπου, οι οποίες μπορούν να επιλέξουν κάποιον σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, μέσα από ένα πλήθος δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, μηχανές που μπορούν να διαβάσουν το μυαλό σας, υψηλής τεχνολογίας δολοφόνους-ρομπότ, ψυχοτρονικά όπλα που μπορούν κυριολεκτικά να δημιουργήσουν φωνές μέσα στο μυαλό των ανθρώπων κλπ.
…πρέπει κανείς να αναρωτηθεί σχετικά με την τεχνολογία που έχει ταξινομηθεί ως άκρως απόρρητη και με τα πειράματα που συνεχίζονται στα κρυφά εργαστήρια που χρηματοδοτούνται από τις «βαθιές» τσέπες της κυβέρνησης…
… ενώ ένα μέσο αυτοκίνητο κοστίζει τώρα όσο ακριβώς κόστιζε πριν δύο γενιές ένα σπίτι…
…οι άνθρωποι εργάζονται περισσότερες ώρες, έχουν λιγότερο χρόνο για τις οικογένειές τους, θα συνταξιοδοτηθούν αργότερα στην ζωή τους, και έχουν λιγότερες αποταμιεύσεις από τις προηγούμενες γενιές...
…οι άνθρωποι έχουν μετατραπεί σε αριθμούς, στατιστικά στοιχεία, και μαθηματικούς τύπους …

ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ:
…το 2010, σε μια παρουσίαση στην DICE … μίλησε σχετικά με το μέλλον των παιχνιδιών και σχετικά με το πώς θα είναι το μέλλον: «Πριν περάσει πάρα πολύς καιρός θα  φτάσουμε στο σημείο όπου κάθε αναψυκτικό και κάθε κουτί δημητριακών θα είναι εφοδιασμένο με CPU, οθόνη, κάμερα και Wi-Fi ώστε να μπορεί να συνδεθεί στο Internet».
…έδωσε την ομιλία αυτή όχι για να προειδοποιήσει τους ανθρώπους σχετικά με αυτές τις οργουελιανές τεχνολογίες, αλλά επειδή ήταν πολύ ενθουσιασμένος με αυτές, περιμένοντάς τις με λαχτάρα.
-Δεν έχετε ιδέα τί βιβλία έχουν διαβάσει οι παππούδες σας, ή πού πήγαν σε καθημερινή βάση, αλλά οι αισθητήρες που θα έχουμε επάνω μας και παντού γύρω μας θα παρακολουθούν και θα βλέπουν ότι κάνουμε, είπε ο Schell.
Κατέληξε δε λέγοντας ότι επειδή όλοι θα πρέπει να παρακολουθούνται συνεχώς και οι δράσεις και τα συμφέροντά μας θα καταγράφονται διαρκώς, ότι ενδεχομένως θα είναι καλύτεροι άνθρωποι και πιο ευγενικοί και θα λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις, λόγω του φόβου της κρίσης από τους άλλους.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ