Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

4 Νοεμβρίου 2017

Η Μακεδονία και το ΚΚΕ

Μιλώντας για κουτόχορτο στην πολιτική, ένα ανθεκτικό και διαχρονικό είδος είναι το κουτόχορτο του ΚΚΕ.
Πριν αρχίσετε να με κατηγορείτε για φασίστα ή ότι άλλο, να σας πω ότι το καλύτερο σύστημα διακυβέρνησης είναι η άμεση δημοκρατία, όπου οι άνθρωποι παίρνουν τις αποφάσεις οι ίδιοι. Με λίγα λόγια η άμεση δημοκρατία δεν είναι παρά κομουνισμός.
Όπως όμως συμβαίνει με όλα τα πράγματα οι άνθρωποι διαστρεβλώνουν οτιδήποτε πιάσουν στα χέρια τους. Έτσι, όπου επικράτησε ο κομουνισμός μετατράπηκε σε δικτατορία του χειρότερου είδους. Στα κούλαγκ της σοσιαλιστικής μαμάς ΕΣΣΔ, πήγαν αδιάβαστοι κάμποσες χιλιάδες έλληνες, που έμαθαν από πρώτο χέρι τι σημαίνει ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ.
Φυσικά αναγνωρίζω το δικαίωμα οποιουδήποτε να κάνει ότι θέλει, δεν του αναγνωρίζω όμως το δικαίωμα να λέει ψέματα για τους σκοπούς του πουλώντας κουτόχορτο στον κόσμο.
Ας βγουν για παράδειγμα οι κομουνιστές και να πουν ότι υποστηρίζουν τον «μακεδονικό» λαό και το δικαίωμά του στην αυτοδιαχείριση και την δημιουργία ανεξάρτητου μακεδονικού κράτους. Τότε υποθέτω τα κουκιά τους στις εκλογές θα μηδενιστούν. Για αυτό μιλάνε γενικά και αόριστα για πατρίδες, έθνη και άλλα τέτοια απεχθή, ρίχνοντας το κύριο βάρος της σανο-πληροφόρησης στις οικονομικές ειδήσεις και στα εργατικά δικαιώματα.
Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε πολλά για όλα αυτά. Για τους τεμπέληδες έχω δύο εικόνες. Η πρώτη φωτογραφία είναι από Ριζοσπάστη του 1931. Εκεί (αν και θολή) η εικόνα αποκαλύπτει μερικά από τα κομμουνιστικά σχέδια ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ το πρόβλημα της ονομασίας.
Η δεύτερη φωτογραφία είναι τραβηγμένη περίπου το 1950. Δείχνει τον τοίχο κάποιου κτιρίου όπου υπάρχει ταμπέλα για κάποιο «Μακεδονικό Συνέδριο». Εκεί σε πρώτο πλάνο θα δείτε να φιγουράρουν τα ΚΚΕ και ΚΟΕΜ (Κομμουνιστική Οργάνωση της Μακεδονίας του Αιγαίου) που είναι «θυγατρική» του ΚΚΕ.
Εσείς τώρα μπορείτε να πιστέψετε ότι ο Τσίπρας, οι συν αυτώ και οι λοιποί έχουν σαν σκοπό την «υπεράσπιση της πατρίδος». Και μάλιστα ότι σκοπεύουν να βάλουν και δημοκρατικές διαδικασίες και δημόσιο διάλογο για αυτό.
Τότε καλά να πάθετε…


Η Μακεδονία, το διαδίκτυο και η Μιανμάρ

Αυτή είναι η τελευταία ανάρτηση για την Μακεδονία, εκτός βέβαια και προκύψει κάτι σημαντικό.
Έχω γράψει αρκετές φορές για την Μακεδονία (διαβάστε και τις προηγούμενες αναρτήσεις για να δείτε και κάποιες ενδιαφέρουσες φωτογραφίες), η οποία αν συνεχίσουμε τον ηθικό, οικονομικό και πολιτικό κατήφορο που έχουμε πάρει, μου φαίνεται ότι πολύ γρήγορα θα την επισκεπτόμαστε με διαβατήριο.
Όσοι θέλετε να ψάξετε τα «επίσημα» στοιχεία για την Μακεδονία (και επίσημο από πρακτικής άποψης είναι ότι κυκλοφοράει στο διαδίκτυο και όχι ότι λένε οι συμφωνίες) δεν έχουν παρά να μπουν σε αυτόν τον σύνδεσμο: https://el.wikipedia.org/wiki/Γιουγκοσλαβία
Εκεί θα βρείτε να αναφέρεται φαρδιά πλατιά η Σοσιαλιστική δημοκρατία της Μακεδονίας.

Θα διαβάσετε ότι η Γιουγκοσλαυία μετονομάστηκε το 1963 σε Σοσιαλιστική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας και είχε έξι σοσιαλιστικές δημοκρατίες, μία εκ των οποίων ήταν και  η Σοσιαλιστική δημοκρατία της Μακεδονίας.
Παρακάτω θα βρείτε πολλά και ενδιαφέροντα για το σκοπιανό κρατίδιο, όπως το ότι το 1929 ονομάστηκε «Επαρχία του Βαρδάρη» από τον βασιλιά Αλέξανδρο τον Α, κατά την διοικητική μεταρρύθμιση του Βασιλείου της Γιουγκοσλαβίας.
Θα βρείτε ακόμα να αναφέρεται ότι στα Σκόπια υπάρχουν και Έλληνες, αλλά ποιος κάθεται σήμερα να διαβάσει ολόκληρα τα κείμενα;
Οι περισσότεροι άνθρωποι αρκούνται στην πρώτη ματιά. Και η πρώτη ματιά είναι αυτή: αν βάλετε το βελάκι πάνω στο όνομα «Σ.Δ. Μακεδονία» θα δείτε αυτήν την εικόνα

Αν προχωρήσετε λίγο ακόμα και κάνετε κλικ στο «Σ.Δ. Μακεδονία» θα δείτε αυτό:

Εκεί θα σταματήσουν περίπου και τα επτά δις άνθρωποι, αν μπορούσαν βέβαια να επισκεφθούν όλοι την συγκεκριμένη ιστοσελίδα.
Και αυτό που θα τους έμενε στην μνήμη τους θα ήταν «Μακεδονία».
Μην νομίζετε ότι αυτό που ενδιαφέρει εμάς ενδιαφέρει και τους άλλους. Για παράδειγμα θα (ξανα)φέρω την Μιανμάρ.
Λεγόταν Βιρμανία, απέκτησε την ανεξαρτησία της από τους Άγγλους το 1948 ως «Ένωση της Βιρμανίας». Μετονομάστηκε το 1974 σε «Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Ένωσης της Βιρμανίας», το 1988 σε «Ένωση της Βιρμανίας», το 1989 σε «Ένωση του Μιανμάρ» και ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΟΙ το λένε απλά Μιανμάρ.
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ εσείς δεν πήρατε είδηση τίποτε από όλα αυτά.

Πρώτη ερώτηση:
Το 1830 αποκτήσαμε την ανεξαρτησία μας από την Οθωμανική αυτοκρατορία. Αν τότε βάσει συμφωνιών ονομαζόμασταν ΠΟΔΕ (Πρώην Οθωμανική Δημοκρατία της Ελλάδος) νομίζετε ότι θα έσκαγαν οι αμερικανοί, άγγλοι, γάλλοι πορτογάλοι κλπ να μας αναφέρουν με το όνομα σιδηρόδρομο; Μέσα σε μερικά χρόνια στο εμπόριο, στο διαδίκτυο (αν υπήρχε τότε), στα βιβλία και στις εφημερίδες θα επικρατούσε παντού το «Ελλάδα». Οι μόνοι που θα μας έλεγαν ΠΟΔΕ θα ήταν οι αξιωματούχοι των διαφόρων κρατών και της Οθωμανικής αυτοκρατορίας

Δεύτερη ερώτηση:
Βάσει ποιάς λογικής νομίζετε ότι θα συμβεί κάτι διαφορετικό με το όνομα των Σκοπίων, τα οποία Σκόπια οι αξιωματούχοι της ΕΕ και της Ελλάδας ονομάζουν με το όνομα σιδηρόδρομο «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας»;

Δεν ξέρω στα σίγουρα αν υπάρχει θεός (ή όχι), αλλά είναι προφανές ότι είναι ο μόνος που μπορεί να μας σώσει πλέον.