Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

5 Μαρτίου 2017

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω…

Μέχρι τώρα, κάνοντας μία ανάρτηση δεν περίμενα από όλους όσους την διαβάσουν να συμφωνούν μαζί μου ή έστω να ενδιαφέρονται για το θέμα που αναλύω. Υπέθετα όμως ότι καταλάβαιναν αυτό που εννοούσα, ειδικά όταν δεν επρόκειτο για τίποτε δυσνόητα πράγματα. Η ζωή όμως μου απέδειξε ότι αυτή η υπόθεση δεν είναι παρά μία φαντασία.
Στις 3/12/2016 ήταν η παγκόσμια ημέρα των ΑΜΕΑ και για αυτό έκανα μία ανάρτηση με τίτλο «Ο χορός των ΑΜΕΑ». Περιείχε και ένα βιντεάκι που είχα ανεβάσει στο Youtube. Εκεί έλεγα διάφορα πράγματα και αναπαριστούσα τον χορό που είχα δει να χορεύει ένας ανάπηρος (ή στην πολιτικά ορθή γλώσσα «άτομο με ειδικές ικανότητες») όταν ήμουνα μικρός.
Θεωρούσα ότι αυτά που έλεγα ήταν απολύτως απλά και ξεκάθαρα. Όμως έπεσα από τα σύννεφα, όταν στο Youtube κάποιος έκανε σχόλιο ρωτώντας με αν κοροϊδεύω τους ΑΜΕΑ!!!
Οπότε, αν σε ένα τόσο απλό θέμα μπορεί να υπάρξει μία τόσο μεγάλη παρεξήγηση, τότε τι γίνεται με άλλα πολύ πιο περίπλοκα και πολύ πιο σοβαρά θέματα, τα οποία προσπαθώ να αναλύσω -φυσικά- με την δική μου υποτυπώδη λογική;
Ξαφνικά άρχισα να αισθάνομαι πλέον πολύ, μα πολύ απελπισμένος…

Πολιτική ορθότητα…

Στο 1984 του Όργουελ,  το Υπουργείο αλήθειας φρόντιζε να διαστρέφει την κάθε έννοια της κάθε λέξης. Και κατά κάποιον τρόπο το ίδιο ακριβώς κάνει και η νεοταξίτικη μόδα του «politically correct», δηλαδή του «πολιτικά ορθού» σε ελληνική μετάφραση. Πρόκειται για την μόδα του να αλλάζεις τον τρόπο έκφρασης θεωρώντας κάποιες λέξεις σαν προσβλητικές ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ.
Με λίγα λόγια δεν μπορείτε να πείτε κάποιον χοντρό γιατί είναι προσβλητικό. Θα τον πείτε «άτομο με πρόβλημα βάρους» ή «μεγαλόσωμο». Και ο άλλος δεν είναι καραφλός, αλλά «έχει πρόβλημα τριχοφυΐας».
Αυτή η τελείως γελοία μόδα, όπως και όλοι οι νεωτερισμοί ξεκίνησε από τις ΗΠΑ. Κατέληξε σε ένα είδος δικτατορίας, αφού κυριολεκτικά απαγορεύει την χρήση ορισμένων λέξεων επειδή δήθεν είναι προσβλητικές.
Όλοι οι παντελώς ηλίθιοι υποστηρικτές της παντελώς ηλίθιας νεοταξικής αυτής συνήθειας, ξεχνούν ότι μία απόλυτα ευγενική λέξη μπορεί να γίνει απόλυτα προσβλητική από τoν τρόπο που θα την πεις ή και απλά από την έκφραση του προσώπου σου.
Έφτασε δε σε τέτοια δικτατορικά επίπεδα ώστε να απαγορεύει τα χριστουγεννιάτικα δέντρα ή τους σταυρούς στα δικαστήρια με την δικαιολογία ότι μπορεί να προβληθούν οι εβραίοι ή οι μουσουλμάνοι!
Η μόδα αυτή δεν μπορεί παρά να παράγει απίστευτα μαργαριτάρια, τα οποία «διαπράττονται» από τους ημιμαθείς αγγλόφωνους των 500 λέξεων. Ένα τέτοιο μαργαριτάρι ανακάλυψα τυχαία, σε ένα από τα εκατοντάδες προχειρο-μεταφρασμένα άρθρα που αναρτώνται καθημερινά στο ελληνικό διαδίκτυο.
Ένα άρθρο για την υγεία των γυναικών που αθλούνται, αναφέρεται στην συνήθεια των γυναικών να μην φοράνε εσώρουχα κατά την άθληση, επειδή είναι βολικότερο. Επίσης επεσήμαινε την σχέση μεταξύ της συνήθειας αυτής και των συχνών κολπικών μολύνσεων.
Και λέει λοιπόν το άρθρο που αναφέρει τις γυναίκες σαν «ανθρώπους» γιατί προφανώς αν τις πεις «γυναίκες» τις προσβάλλεις:
«… σε μερικούς ανθρώπους που είναι επιρρεπείς σε κολπικές μολύνσεις…».
Να λοιπόν που έμαθα ότι αν φοράω ιδρωμένο σώβρακο κινδυνεύω από κολπική μόλυνση!
Θα πρέπει να αρχίσω να προσέχω περισσότερο την υγιεινή μου…