Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

23 Οκτωβρίου 2016

Γνωμικά

Ο ανόητος χαίρεται όταν ικανοποιούνται οι επιθυμίες του. Ο σοφός χαίρεται ούτως ή άλλως.
Ο λόγος είναι ότι δεν είναι ένα με τις επιθυμίες του. Ο σοφός γνωρίζει ότι είναι χωρισμένος στα δύο. Στον ανώτερο και στον κατώτερο. Ο κατώτερος είναι ο «επιθυμών εαυτός» που θέλει μόνο να ικανοποιούνται οι επιθυμίες του. Ο ανώτερος είναι διαρκής, έξω από επιθυμίες και ευχάριστα ή δυσάρεστα γεγονότα. Ο σοφός προτιμάει να προσπαθεί να αναπτύσσει τον ανώτερο εαυτό του.
Και αυτή η προσπάθεια από μόνη της είναι πηγή ευχαρίστησης. Ούτως ή άλλως.

Το περίεργο διαδίκτυο

Κάνοντας μεταφράσεις είμαι αναγκασμένος να ψάχνω αρκετά στο διαδίκτυο για να βρίσκω διάφορες λεπτομέρειες. Και μου έχει συμβεί μερικές φορές το εξής περίεργο.
Αριστερά στην εικόνα βλέπετε την αναζήτηση. Μία από όλες τις διευθύνσεις μου έβγαλε το αποτέλεσμα που βλέπετε στην δεξιά μεριά! Δηλαδή όχι αυτό ακριβώς, γιατί φρόντισα να βρω μία σεμνή σελίδα για να βάλω στην εικόνα…
Και πάλι καλά, γιατί κάποτε ένα τέτοιο σάιτ μου είχε κλειδώσει τον υπολογιστή. Άνοιγε στην οθόνη μία τσοντο-φωτογραφία, με την ειδοποίηση ότι είχα κολλήσει ιό και απαιτούσε να αγοράσω κάποιο πρόγραμμα για να τον καθαρίσει!
Επειδή αυτά τα προγράμματα κλέβουν διευθύνσεις, δεν είναι απίθανο να έχουν στείλει «εκ μέρους μου» πρόσκληση σε όσους έχω στο email μου, για να μπουν και να κάνουν οφθαλμόλουτρο!
ΦΥΣΙΚΑ, αν έχει συμβεί αυτό, αγνοήστε την «πρόσκλησή» μου. Δεν πρόκειται να με πειράξει…