Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

20 Φεβρουαρίου 2018

Άλλο ένα βήμα προς την ιδιωτικοποίηση της υγείας

«Τα νοσοκομεία γερνούν και αδειάζουν» διάβασα στο διαδίκτυο.
Τα νοσοκομεία πάσχουν από έλλειψη ιατρικού προσωπικού και από έλλειψη αναλωσίμων. Δηλαδή πάσχουν από έλλειψη κρατικής μέριμνας.
Από τότε που δημιουργήθηκε πριν 35 χρόνια, το Εθνικό Σύστημα Υγείας  υπέφερε από τα οικονομικά σκάνδαλα, αφού είχε αποδειχθεί ΧΡΥΣΟΡΥΧΕΙΟ όχι μόνο για τους πολιτικούς αλλά και για τις ιδιωτικές εταιρείες. Σήμερα πλέον η κατάσταση είναι τραγική και δεν υπάρχουν γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, οι ασθενείς γίνονται όλο και περισσότεροι, στο σύστημα φορτώθηκαν και οι λαθρομετανάστες, ενώ και οι ρεμούλες συνεχίζουν αλώβητες.
Έτσι όλο και περισσότεροι πρόβατα-ψηφοφόροι πληρώνουν για ιδιωτικές ασφάλειες, οι οποίες τάζουν λαγούς με πετραχήλια. Προς το παρόν βέβαια, γιατί όταν όλοι θα έχουν ιδιωτική ασφάλεια και στο δημόσιο θα μείνουν μόνο οι άστεγοι και τα επείγοντα περιστατικά, τότε θα δείτε πόσο καλό και φθηνό ήταν το «καταραμένο» ΙΚΑ.