Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

9 Ιανουαρίου 2016

Ο «πολιτισμός» των «πολιτισμένων»

Από μωρά (πριν ακόμα μάθετε να περιπατάτε) ακούτε συνεχώς (και έχετε πλέον πειστεί) ότι ζείτε σε μία πολιτισμένη εποχή. Έχετε θαυμαστά μηχανήματα και απίστευτες τεχνολογικές εφαρμογές που κάνουν την ζωή σας καλύτερη. Και έτσι δικαίως αισθάνεστε πολιτισμένοι.
Αυτό βέβαια είναι ένα γιγαντιαίο παραμύθι γιατί τεχνολογία δεν σημαίνει και πολιτισμός, όπως και δεν σημαίνει και ευτυχία. Και αυτό μπορεί να το δει γύρω του οποιοσδήποτε, αν βέβαια ξεκολλήσει από τις σαβουροεκπομπές της τηλεόρασης, το Facebook, τις selfie και τα γκάτζετ-καθρεφτάκια για ιθαγενείς.
Όμως, όταν σας πω ότι ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ πολιτισμένοι θα θεωρήσετε μέχρι και ιεροσυλία να αποδεχθείτε κάτι τέτοιο.
Και αν τύχει και σας δώσω κάποια πειστικά επιχειρήματα τα οποία ΔΕΝ μπορείτε να αντικρούσετε, θα συμφωνήσετε μεν αλλά θα φροντίσετε να ξεχάσετε ΑΜΕΣΩΣ το ενοχλητικό αυτό θέμα δε.
Να λοιπόν μερικά επιχειρήματα για τον πολιτισμό που μας δέρνει.
1) Τα κέρδη από το λαθρεμπόριο ναρκωτικών ανέρχονται σε 320 δις δολάρια τον χρόνο.
2) Τα κέρδη από το λαθρεμπόριο όπλων ανέρχονται σε 1 δις δολάρια τον χρόνο.
3) Αυτήν την στιγμή υπάρχουν περίπου 25 εκατομμύρια σκλάβοι. Με λίγα λόγια κάθε 280 άτομα το ένα είναι σκλάβος! Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας έχει υπολογίσει ότι:
-τα κέρδη των δουλεμπόρων από την εμπορία ανθρώπων (trafficking) σε περίπου 32 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο.
-τα κέρδη από την καταναγκαστική σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών και παιδιών είναι περίπου 28 δις δολάρια.
Αλήθεια, ξέρετε πως δημιουργούνται οι σκλάβοι;
Γίνεται επανειλημμένα χρήση βίας, απειλών και ψυχολογικού εξαναγκασμού για να τους πείσουν να αποδεχθούν την κατάστασή τους, επειδή ο στόχος είναι ένας δειλός και υπάκουος εργαζόμενος. Στην συνέχεια, αφού οι άνθρωποι βρίσκονται πλέον υπό τον έλεγχο των δραστών, αρχίζουν να δουλεύουν σκληρά αποδίδοντας τα απαιτούμενα για την «πρόοδο» κέρδη.

Δεν ξέρω για εσάς, πάντως εγώ γενικά δεν αισθάνομαι και τόσο πολιτισμένος.
ΥΓ: Κάθε ομοιότητα στην διαδικασία της δημιουργίας σκλάβων με τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στο Ελλαντιστάν είναι απολύτως τυχαία.