Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

8 Δεκεμβρίου 2014

Αρχαία ελληνική ιατρική (και πολιτισμός)

Ο Μέγας Αλέξανδρος έχει καταντήσει να θεωρείται σφαγέας από τους σύγχρονους πολυπολιτισμικούς.
Όμως έκανε κάτι που δεν έκανε κανένας άλλος διάσημος και πραγματικός σφαγέας στον κόσμο: Διέδιδε χωρίς φειδώ τον ελληνικό  πολιτισμό.
Θέλετε μια απόδειξη ή έστω ένδειξη; Διαβάστε παρακάτω την ανάρτηση του γιατρού Βασίλη Τριτάκη, ο οποίος μετά το πτυχίο της ιατρικής ειδικεύτηκε στον βελονισμό. Την ανάρτηση συνοδεύουν και φωτογραφίες αλλά δεν είναι αυτές που έχουν το ενδιαφέρον.

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ τού ΔΑΛΑΪ ΛΑΜΑ το 1990 : Πριν από 24 χρόνια τέτοια εποχή πριν τα Χριστούγεννα επέστρεφα στον Βόλο, ύστερα από την μαθητεία μου κοντά στον προσωπικό ιατρό τού Δαλάϊ Λάμα. Έμεινα έναν μήνα στην περιοχή τής Dharamsala και τού Mc Leod Ganj στα βόρειο-δυτικά Ιμαλάϊα όπου υπάρχει η Θιβετανική Ιατρική Σχολή, στην οποίαν δίδασκε και διηύθυνε τότε ο γιατρός Yeshi Donden που ήταν ταυτόχρονα και ο προσωπικός θεράπων ιατρός του 14ου Δαλάϊ Λάμα.
Μόλις έμαθε ότι ήμουν Έλληνας χάρηκε αφάνταστα και μού έδωσε την άδεια να παρακολουθώ όλες τις ιατρικές πράξεις και θεραπείες, όπως και να φωτογραφίζω ἤ να βιντεοσκοπώ ότι ήθελα, διότι πρόσθεσε ότι : --- «χρωστάμε πολλά στους έλληνες ιατρούς που ήρθαν επί 4ου Δαλάϊ Λάμα στο Θιβέτ και δίδαξαν στην Θιβετανική Ιατρική Σχολή επί διετίαν πολλά πράγματα και αρχές τής φημισμένης τότε !!! Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής» !!!

Πηγή: https://www.facebook.com/vasileios.tritakis/posts/831491706907476?notif_t=notify_me