Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

28 Μαΐου 2010

Το ότι τα πληρώνουμε όλα πανάκριβα είναι ένα γεγονός που το έχει εμπεδώσει όλος ο κόσμος. Να και ένα μικρό δείγμα. Από ένα κινέζικο σάιτ (http://www.happybuy188.com/) βρήκα ότι η νέα παιχνιδομηχανή PlayStation 3 με 160GB σκληρό δίσκο, κοστίζει 180 ευρώ.


Σίγουρα εκεί μέσα βρίσκονται μεγάλα ποσοστά κέρδους της εταιρίας που την κατασκεύασε.






Το ενδιαφέρον είναι το πόσο στοιχίζει στην Ελλάδα:



Μια πρόχειρη έρευνα δείχνει ότι ένας έμπορος σε επαρχιακή πόλη την πουλάει 300 ευρώ (αύξηση 166%).









Γενικά στις διαφημίσεις εμφανίζεται να πουλιέται στα 449 ευρώ (αύξηση 249%).






Η μεγάλη αυτή διαφορά στην τιμή δείχνει και το αλαλούμ που επικρατεί στην Ελλάδα στο εμπορικό σύστημα. Ο καθένας πουλάει όσο θέλει και τα κορόιδα χώνουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πάρουν κάτι το οποίο του χρόνου θα είναι «άχρηστο», γιατί θα έχει βγει άλλο με «περισσότερες δυνατότητες».

Κορόιδα Έλληνες!!!

ΥΓ. Μάλλον θα πρέπει να αρχίσει κανείς να αγοράζει μόνο μέσω διαδικτύου από το εξωτερικό. Ξετιναγμένος για ξετιναγμένος, τουλάχιστον θα πληρώνει λιγότερα. Για ποιον λόγο να συντηρείς παρασιτικούς εμπόρους με ελάχιστο κοινωνικό όφελος και να πληρώνεις το κράτος για να τα τρώει η εκάστοτε κυβέρνηση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου