Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

6 Ιουλίου 2014

Υγιεινή διατροφή 2 (τι γινόταν κάποτε)

Οι άνθρωποι συνήθως θέλουν να κάνουν τον λιγότερο δυνατό κόπο για τα περισσότερα δυνατά οφέλη. Αυτό μέχρι ένα σημείο δεν είναι κακό. Είναι η φυσική τάση για καλύτερη ποιότητα ζωής.
Γιατί να παιδεύεσαι να κυνηγάς ζώα, τα οποία επιπλέον ΔΕΝ θέλουν να τα πιάσεις; Φτιάχνεις ένα δικό σου κοπάδι και έτσι έχεις πολύ περισσότερο φαγητό με πολύ λιγότερο κόπο.
Αυτό το παλιό κόλπο λειτούργησε για χιλιετίες. Αν όμως το πας στα άκρα (ένα τυπικό ανθρώπινο κουσούρι) τότε ξεφεύγεις από το παλιό ζητούμενο «παράγω και τρώγω με λίγο κόπο».
Σήμερα έχει καταντήσει να δουλεύουμε όχι απλά για να ζήσουμε καλά. Δουλεύουμε για να «έχουμε». Γιατί το Σύστημα έχει πείσει ότι «περνάτε καλά όταν έχετε πολλά και όχι όταν ζείτε ήρεμα και χαλαρά».
Δουλεύουμε λοιπόν για:
- να έχουμε μεγάλο σπίτι, καινούριο αυτοκίνητο, να πηγαίνουμε εκδρομές τα σαββατοκύριακα, να αγοράζουμε νέα ρούχα κάθε σαιζόν
- να πηγαίνουν τα παιδιά στο γυμναστήριο, σε δύο ξένες γλώσσες, στο μπάσκετ, στο καράτε στην μουσική, κλπ, κλπ, κλπ.
- να έχουμε ερκοντίσιον, μεγάλη τηλεόραση, γρήγορο ίντερνετ, κινητό με δύο κάρτες, τάμπλετ πισι κλπ, κλπ, κλπ.
Για να τα έχουμε όμως ΟΛΑ αυτά ( τα περισσότερα από τα οποία ΔΕΝ είναι αναγκαία) θα πρέπει να πληρώνουμε περισσότερα. Και για να πληρώνουμε περισσότερα θα πρέπει να δουλεύουμε περισσότερο. Και επειδή το Σύστημα ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ έχει φροντίσει να υπάρχουν χαμηλοί μισθοί και τεράστια προσφορά (φυσικά και διαφήμιση) πληθώρας άχρηστων καταναλωτικών προϊόντων.
Έτσι ενώ κάποτε οι άνθρωποι δούλευαν πολύ (αλλά χωρίς άγχος) για να φάνε καλή τροφή και να ζουν ήρεμα, σήμερα οι άνθρωποι δουλεύουν σκληρά και με άγχος για να φάνε τρόφιμα γεμάτα χημικά, χρώματα, συντηρητικά, ορμόνες ακόμα και δηλητήρια.
Έτσι άγχος και κακή διατροφή παράγουν απίστευτες ποσότητες από ασθένειες.
Η συνέχεια σε λίγες ημέρες (μην ξεχνάμε τα κλικ!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου