Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

12 Φεβρουαρίου 2017

Παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας;

Κοιτώντας τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο διαδίκτυο έπεσε το μάτι μου σε μία γιορτή για την «παγκόσμια ημέρα της ελληνικής γλώσσας». Εκεί διάβασα ότι στην Ιταλία κάνουν κάποιες εκδηλώσεις όπου συμμετέχουν ομογενείς και παιδιά που σπουδάζουν σε κλασσικά λύκεια. Σαν αντιπρόσωπος από την Ελλάδα (θεός φυλάξει, ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΧΙ από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ αΠΑΙΔΕΙΑΣ) πήγε ο αντιπρόεδρος της «Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας» Καφαντάρης, ενώ παρέστη και ο πρέσβης μας στην Ιταλία. Εκεί είπε τα γνωστά ότι η ελληνική γλώσσα είναι ζωντανή για 40 αιώνες, ότι είναι χρήσιμη και παράγει συνέχεια νέες λέξεις και άλλα εθνικιστικά και φασιστικά ακροδεξιά παραληρήματα, ανεπίτρεπτα για πολύ-πολιτισμένους σαν και εμάς.
Τι κάνει ο Τσίπρας; Τι κάνει η κυβέρνηση;
Δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τον αυξανόμενο φασισμό και εθνικισμό στην δημοκρατική μας Ελλάδα;
Πως θα κοιτάξουμε στα μάτια τους αδελφούς λαθρο… εεεμμμ πρόσφυγες ήθελα να πω;
Γιατί δεν καταγγέλλει άμεσα στην Ουνέσκο, στον ΟΗΕ, στην ΕΕ και σε όποιον άλλον δημοκρατικό οργανισμό υπάρχει τον υποβόσκοντα εθνικισμό που απειλεί τα θεμέλια της τόσο δημοκρατικής ΕΕ;
Αντικαταστήστε αμέσως τον  φασίστα πρέσβη που παίρνει μέρος σε τέτοια εθνικιστικά συμβάντα.
Καθαιρέστε αμέσως τον φασίστα αντιπρόεδρο, ο οποίος σημειωτέον δεν φαίνεται να είναι γκέι και επομένως είναι ομοφοβικός.
Καλού κακού, συλλάβετε και απελάστε ως φασίστες, εθνικιστές και ομοφοβικούς τους κατοίκους της Πύλου που τον ψήφισαν για δήμαρχο. Τα ίδια σκ… θα είναι και αυτοί. Στα σπίτια τους μπορούμε να βάλουμε τους μορφωμένους, πολιτισμένους και ειρηνικούς και καθόλου ομοφοβικούς, αλλά και τόσο φεμινιστές λαθρο… εεεμμμ πρόσφυγες ήθελα να πω, οι οποίοι μας κάνουν την τιμή να έρθουν στην Ελλάδα και πολύ τους ευχαριστούμε για αυτό, όπως είπε και ο δημοκράτης πρόεδρός μας Προκόπης Παυλόπουλος.
Κάποτε θα πρέπει να δείξουμε ότι στην Ελλάδα είμαστε πολύ-πολιτισμένοι δημοκράτες.
Κάτω οι φασίστες.
Κάτω οι εθνικιστές.
Κάτω οι αρχαιολάγνοι.
Κάτω οι οπισθοδρομικοί υπέρμαχοι της ελληνικής γλώσσας.
Επ’ ευκαιρία δώστε την Ήπειρο στους Αλβανούς, την Μακεδονία στους Σκοπιανούς, την Θράκη στους Βούλγαρους, το Αιγαίο και τα νησιά στους Τούρκους.
Εκτός από πολύ-πολιτισμένοι και δημοκράτες είμαστε και ειρηνιστές και δεν ασχολούμαστε με τόσο ποταπά ζητήματα.
Όλοι ραντεβού το βράδυ στην τηλεόραση για να μάθουμε τι θα κάνει ο Χασάν στην Αϊσέ, την σημερινή συνταγή μαγειρικής, καθώς και ποιο θα είναι το επόμενο ταλέντο.
Και μην ξεχάσετε τα φόρ-τζί κινητά σας για τα απαραίτητα κλικ στο φέισμπουκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου