Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

22 Φεβρουαρίου 2014

Ουκρανία και επιθετικός καπιταλισμός

Τα γεράκια του καπιταλισμού έχουν ορισμένες μεθόδους για την λεηλασία του πλούτου των χωρών: Ελεύθερη αγορά, δυστυχήματα, πολιτική αναταραχή, ξεκάθαρη και απροσχημάτιστη στρατιωτική εισβολή. 1) Ελεύθερη αγορά. Οι τραπεζίτες και τα διεθνή μονοπώλια, διαφθείρουν με χρήμα τους κυβερνώντες και υπερ-χρεώνουν τις χώρες με ελάχιστο αληθινό αλλά πολύ εικονικό χρήμα. Έπειτα έρχεται το ΔΝΤ και οι «επενδυτές» για να «σώσουν» την χώρα. Και έπειτα ακολουθεί φτώχεια και πείνα δεκαετιών για να ξεχρεωθούν οι σωτήρες».
2) Δυστυχήματα: Όλως περιέργως, σχεδόν το σύνολο των θανάτων προέδρων και πρωθυπουργών στην νότιο Αμερική, οφείλεται σε «ανεξιχνίαστα» αεροπορικά ατυχήματα. Όλως περιέργως όλοι οι πρόεδροι αντιδρούσαν στην αμερικανική πολιτική και πάλι όλως περιέργως οι διάδοχοί τους ενέδιδαν στην αμερικανική «ελεύθερη αγορά». Τα ΜΜΕ «κάνουν μόκο» για το θέμα και οι σκουπιδοφάγοι καταναλωτές ασχολούνται με το βρακί της κάθε τυχάρπαστης «σελέμπριτι» και το γκολ της ομαδάρας τους. Επειδή η συνταγή είναι πολύ επιτυχημένη εφαρμόζεται και στην Ευρώπη. Δεν το πιστεύετε; Μόλις πριν μερικά χρόνια στην Ρουμανία έπεσε ένα αεροσκάφος και σκοτώθηκε ολόκληρη η αντι-ευρωπαϊκή κυβέρνηση. Αυτοί που ανέλαβαν εφάρμοσαν αμέσως φιλο-ευρωπαϊκή πολιτική. Μόνο ένας ηλίθιος δεν καταλαβαίνει ότι το δυστύχημα ήταν σκόπιμο. Ακόμα και στο Ελλαντιστάν συνέβη ένα «περίεργο» και χωρίς αιτία δυστύχημα. Θυμάστε τον τραυματισμό του κυβερνητικού στελέχους, όταν το αεροσκάφος άρχισε να κάνει ανεξήγητες βουτιές; Σιγά μη τον θυμόσασταν! 3) Πολιτική αναταραχή: Στην Ουκρανία το κόλπο με τα ατυχήματα προφανώς δεν πιάνει. Οι Ουκρανοί φαίνεται να προσέχουν ιδιαίτερα την ασφάλεια της κυβέρνησής τους. Έτσι η «πολιτισμένη» Δύση επιστρατεύει το επόμενο κόλπο. Χρησιμοποιεί έναν «νέο και ελπιδοφόρο» ηγέτη της αντιπολίτευσης, ο οποίος εκμεταλλεύεται την δυσαρέσκεια των πολιτών για την οικονομική κατάσταση. Ο «ηγέτης» τάζει «λαγούς με πετραχήλια» και οι ηλίθιοι ξεσηκώνονται. Νομίζουν ότι η ΕΕ είναι ο παράδεισος στον οποίο «θα φάνε με χρυσά κουτάλια». Το ίδιο εξάλλου μας υπόσχονταν οι πολιτικοί, και εδώ στο Ελλαντιστάν, όταν ΜΑΣ ΕΒΑΖΑΝ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ στην Ευρώπη. Σάμπως αυτό το θυμόσαστε; Στα ΜΜΕ θα διαβάσετε βαθυστόχαστα κείμενα και αναλύσεις από «έμπειρους» και «καταξιωμένους» δημοσιογράφους και πολιτικούς αναλυτές. Φυσικά το μόνο που δεν θα διαβάσετε είναι ο βασικός λόγος που μερικούς Ουκρανούς τους έπιασε πρεμούρα να μπουν στην εμφανώς κλυδωνιζόμενη οικονομικά, πολιτικά και ηθικά Ενωμένη Ευρώπη. Και είναι φυσικό να μην το πουν, γιατί θα χάσουν την καρέκλα και τον παχυλό μισθό τους. 4) Ξεκάθαρη και απροσχημάτιστη στρατιωτική εισβολή: αυτή μάλλον δεν θα γίνει ποτέ, γιατί οι Ρώσοι δεν θα την επιτρέψουν. Θα είναι πολύ βαρύ για την στρατιωτική ασφάλειά τους να αρχίσουν οι Νατοϊκοί και οι ειδικές δυνάμεις να σουλατσάρουν στην γειτονιά τους. Αφήστε που υπάρχουν και οι βάσεις τους με τα πυρηνικά. Το τι ακριβώς θα γίνει στο τέλος στην Ουκρανία δεν το ξέρω. Εκείνο όμως που ξέρω με σιγουριά είναι ότι ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ τα αληθινά γεγονότα.