Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

11 Δεκεμβρίου 2013

Ο προϋπολογισμός της ανάπτυξης

Όπως ίσως να παρατήρησαν οι αναγνώστες μου (το ελπίζω δηλαδή!) για αρκετές ημέρες δεν έκανα καμία ανάρτηση. Ο λόγος είναι απλός: είδα ότι ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2014. Άκουσα τον Σαμαρά να λέει ότι επρόκειτο για προϋπολογισμό ανάπτυξης και ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΗΚΑ…
Προσωπικά προτιμώ να μας αφήσουν στην κατάσταση που είμαστε. Και επειδή δεν μπορώ να ζητήσω να με εξαιρέσουν από την ανάπτυξη που μαγειρεύουν (συγνώμη «για την οποία παλεύουν» ήθελα να πω) τα δύο μεγάλα κόμματα πήγα και σήκωσα όσα λεφτά είχα στην τράπεζα, έπειτα άρχισα να ψωνίζω.
Όχι δεν ψώνισα ρούχα για το ρεβεγιόν, δώρα, αυτοκίνητο. ρετσίνα Καλιφόρνιας, ουίσκι, καμπάρι ή σταφίδες Χιλής και ρόδια Ινδίας.
Όχι δεν ψώνισα τα τρομερά ασφαλιστικά προγράμματα υγείας που διαφημίζει η νεοταξίτικη (εννοώ μαχητική και ανεξάρτητη)  τηλεόραση, ούτε πάκο-ραμπάν και άλλα καταπληκτικά αρώματα και καλλυντικά.
Δεν ψώνισα καν τάμπλετ-πισί,  σμάρτ-φον ή αντρόιντ.
Να φανταστείτε δεν πήγα καν να αγοράσω καφετιέρα νεσπρέσσο!!!!
Με λίγα λόγια δεν αγόρασα τίποτα από όλα αυτά τα τόσο απαραίτητα για την νεοελληνική ζωή βασικά ζωτικά αγαθά.
Πήγα και αγόρασα όσπρια, κονσέρβες, λάδι, αλάτι, ζάχαρη, στάρι, ρύζι και διάφορα άλλα σε όσο πιο μεγάλες ποσότητες μπορούσα και σε όσο πιο φτηνή τιμή έβρισκα. Τώρα που γέμισα ένα δωμάτιο στο σπίτι μέχρι τα μπούνια ησύχασα. Υπολογίζω ότι θα φτάσουν για τρία με τέσσερα χρόνια ανάπτυξης και ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.
Μου φαίνεται μάλιστα ότι θα φτάσουν ακόμα και για μία τετραετία φιλεργατικής πολιτικής του Τσίπρα, είτε τελικά μας βγάλει από το ευρώ είτε όχι, αφού όπως φαίνεται θα τον ψηφίσετε για επόμενο πρωθυπουργό.
Σας προτείνω να κάνετε το ίδιο. Έχετε ακόμα μερικές ημέρες μέχρι να αρχίσει η εφαρμογή του νέου, σωτήριου και δυναμικού προϋπολογισμού της ανάπτυξης και της ευημερίας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου