Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

1 Μαρτίου 2019

Ο σύγχρονος καταστροφικός πολιτισμός

Ο κάθε πολιτισμός έχει δύο απόψεις: την τεχνολογική και την ηθική. Και η μία άποψη δεν εμπεριέχει απαραίτητα και την άλλη.
Ο σημερινός πολιτισμός αγγίζει πλέον τα άκρα. Από την μία είναι πολύ ανεπτυγμένος τεχνολογικά. Από την άλλη είναι σχεδόν απόλυτα διεφθαρμένος, ανήθικος και ψυχοφθόρος. Παλαιότερα είχα γράψει δύο κείμενα σχετικά με αυτό.
1] «Τα θανατηφόρα είδωλα» στις 28/07/2011.
2] «Τα θανατηφόρα είδωλα (1)» στις 20/10/2015.
Παρακαλώ να τα διαβάσετε γιατί έχουν άμεση σχέση με την σημερινή ανάρτηση.
Πολλοί θα διαμαρτυρηθείτε επειδή δεν μπορείτε να δεχθείτε την ιδέα ότι με τόσα γυαλιστερά καθρεφτάκια και χαντρούλες που αγοράζουμε από τους κινέζους δεν είμαστε πολιτισμένοι. Για το ότι ΔΕΝ είμαστε αλλά πρακτικά είμαστε χειρότεροι από τους ανθρώπους των σπηλαίων έχω γράψει κατά καιρούς.
Όμως η σημερινή ανάρτηση έχει άμεσο θέμα την κατάστασή μας.
Ξέρετε τι έχει επιτύχει ο τόσο πολυδιαφημισμένος πολιτισμός μας με τις «ηθικές» αξίες, τον «ανθρωπισμό», την «ισότητα» και όλα τα σχετικά πολυ-πολιτισμικά νεοταξικά του κουραφέξαλα;
Ας παραβλέψουμε τα τετριμμένα όπως την καταστροφή του περιβάλλοντος, τους πολέμους, την εκμετάλλευση των λαών, την πείνα και τις πανδημίες.
Ας μείνουμε σε ένα μείζον ζήτημα τους απογόνους, δηλαδή τα μικρά παιδιά.
Ο οποιοσδήποτε κτηνοτρόφος θα προσέχει όσο το δυνατόν περισσότερο την υγεία των ζώων του. Από αυτήν εξαρτάται η οικονομική του κατάσταση. Τους δίνει καλές τροφές, τους δίνει φάρμακα αν αρρωστήσουν, μέχρι που τοποθετεί συσκευές όπου τα ζώα μπορούν να ξυστούν, να γυμναστούν και γενικά να διασκεδάσουν.
Εμείς τι κάνουμε με τα παιδιά από τα οποία αντίστοιχα εξαρτάται η πολιτική, οικονομική και πολιτιστική συνέχεια της κοινωνίας μας;
1] Οι μανάδες ταΐζουν τα νεογέννητα με κονσέρβες. Η πολιτικά ορθή λέξη είναι «παιδικές τροφές». Άσχετα αν κατά καιρούς έχουν βρεθεί μέσα ρινίσματα μετάλλων ή ακόμα και γυαλιά!.
2] Τα ταΐζουμε σκουπιδοτροφές, επειδή είναι νόστιμες, φθηνές και διαφημίζονται κατά κόρον από τις πολυεθνικές. Τα παιδιά ξέχασαν τι σημαίνει φακές, φασόλια, γεμιστά κλπ. Ξέρουν μόνο τις τηγανιτές πατάτες, την πίτσα, τα τοστ και τις κατεψυγμένες γαλέτες ψαριού.
3] Τα εκπαιδεύουμε στην ακινησία. Είναι παράλογο να βλέπω παιδιά πέντε ή έξι χρονών να κάθονται στο καρότσι και να τα πηγαίνουν βόλτα λες και είναι ανάπηρα.
4] Τα διαπαιδαγωγούμε με την ηλίθια αμερικανική φιλοσοφία «ο δεύτερος είναι χαμένο κορμί» και τα φορτώνουμε με τα άγχη και την απληστία μας.
Έτσι δεν είναι καθόλου παράξενο που τα μικρά παιδιά υποφέρουν από χοληστερίνη, διαβήτη, έχουν πίεση, τα περισσότερα φοράνε γυαλιά και πεθαίνουν σαν τις μύγες από ανακοπή στα γήπεδα.
Επίσης υποφέρουν από κατάθλιψη, την νέα ασθένεια που σε λίγο θα ξεπεράσει τον καρκίνο και τις καρδιοπάθειες σε θνησιμότητα.
«6 Σημάδια που Δηλώνουν Παιδική Κατάθλιψη»
Επιπλέον, η ακινησία μπροστά στον υπολογιστή ή το κινητό, η έλλειψη χώρων για παιχνίδι, η έλλειψη χρόνου για παιχνίδι και η μανιώδης μεταφορά με το αυτοκίνητο έχει αρχίσει να τα καταστρέφει σωματικά.
«Σημαντική πτώση στη μυϊκή δύναμη των 10χρονων παιδιών δείχνει νέα έρευνα»
Αν σε αυτό προσθέσετε τα καταστροφικά «αθλήματα» ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ θα καταλάβετε γιατί οι περισσότεροι νέοι έχουν ορθοπεδικά προβλήματα από την εφηβική ακόμα ηλικία. «Ηλίθια αθλήματα»
Δεν λέω υπάρχει η πολλή μεγάλη πιθανότητα:
-να είμαι φαντασιόπληκτος.
- να είμαι ένας γερο-παράξενος ο οποίος δεν αντέχει την τόση σημερινή «πρόοδο».
-να έχω αρχή Αλτσχάιμερ ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο.
Παρ’ όλα αυτά όμως εσείς τα έχετε σκεφτεί καθόλου όλα ετούτα;
Η απλά περιμένετε την επόμενη ΒΛΑΚ Friday για να αγοράσετε το νέο κινητό σας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου