Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

9 Φεβρουαρίου 2019

Διαμελισμός Τουρκίας

Δεκαετίες τώρα η κεμαλική δικτατορία, η οποία κατ’ ευφημισμόν ονομάζεται «Τουρκική δημοκρατία» είναι η αγαπημένη καθαρίστρια των εκάστοτε μεγάλων δυνάμεων. Αναλαμβάνει τις βρώμικες δουλειές, κάτι που έχουμε βιώσει και εμείς και οι Αρμένιοι, Κούρδοι κλπ στο πετσί μας.
Αλλά ταυτόχρονα οι Τούρκοι ενοχλούν. Κάνουν τα δικά τους, απειλούν τους πάντες και καθίστανται αναξιόπιστοι για την διεθνή πολιτική σταθερότητα, έτσι όπως την χρειάζονται ΝΑΤΟ, ΕΕ και πολυεθνικές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ακολουθηθεί [αργά ή γρήγορα] μία πολιτική αποδυνάμωσής τους, μάλλον μέσω της διχοτόμησης του κράτους τους.
Κατά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει διάφοροι χάρτες με διάφορα σενάρια. Μπορείτε να τους δείτε παρακάτω.
Ο πιο τελευταίος χάρτης που «βγήκε» στις 4/2/2019, ανήκει στον γραμματέα του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών Pompeo. Η διεύθυνσή του είναι https://twitter.com/SecPompeo Δείτε την μεγέθυνση του χάρτη που παρουσιάζει την Τουρκία κομμένη στα δύο. Μπορείτε επίσης να δείτε [πάνω αριστερά] το ένθετο σχόλιο μιάς τουρκάλας η οποία γράφει: Αυτή η γραμμή κατέγραψε την ελληνική κατοχή το 1919! Ο Mustafa Kemal Ataturk κλώτσησε αυτά τα όνειρα. Θυμηθείτε!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου