Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

6 Φεβρουαρίου 2019

Δημοκρατικές μετονομασίες

Πολλοί διαμαρτύρονται για την κατάντια της χώρας έτσι όπως εμφανίζεται στην ελληνική πολιτική και οικονομική ζωή. Όχι ότι οι «πολιτισμένοι» Δυτικοί είναι καλύτεροι, αλλά δεν χρειάζεται να σας περιγράψω κάτι από τα σκάνδαλα, τα ψέματα, τις μετακομίσεις βουλευτών σε νέο αφεντικό και όλα όσα συμβαίνουν στο Ελλαδιστάν από ιδρύσεώς του. Θα κάνω μόνο μία πρόταση. Έτσι κι αλλιώς οι λέξεις έχουν χάσει πλέον το αληθινό νόημά τους και ο καθένας τις χρησιμοποιεί κατά το πώς τον βολεύει εκείνη την στιγμή. Για παράδειγμα η λέξη «συλλαλητήριο» επί ΝΔ σήμαινε «φωνή του λαού» και επί ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει φασισμός και ακροδεξιός εθνικισμός.
Για να έρθουν λοιπόν τα πράγματα στην θέση τους, ώστε «να λέμε τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη» αρκεί να διαγράψουμε από μερικές λέξεις το ύψιλον. Εξάλλου όπως πάει σε λίγο θα βγει κάποιος πολυπολιτισμικός εγκέφαλος και θα το καταργήσει. Έτσι θα δημιουργήσουμε μερικούς πολύ ικανοποιητικούς και πολύ περιγραφικούς ορισμούς, τους οποίους εξάλλου έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν διάφοροι στενοκέφαλοι εθνικιστές και φασίστες:
Βολή των Ελλήνων
Βολευτής
Βολευτική έδρα
Κοινοβολευτική ομάδα
Κοινοβολευτικές εκλογές

Αν σκεφτείτε και εσείς κάποια άλλη λέξη που μου ξέφυγε συμπληρώστε την στον κατάλογο, αφού ως γνωστόν «δύο ηλίθιοι σκέπτονται περισσότερο από έναν». Το πρόβλημα εδώ είναι ότι οι ηλίθιοι γενικώς ψηφίζουν μόνοι τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου