Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

23 Ιανουαρίου 2019

Το «ξανθόν γένος» και άλλα παραμύθια [συνέχεια]

Πριν από έναν μήνα περίπου είχα κάνει μία ανάρτηση με τίτλο «Το «ξανθόν γένος» και άλλα παραμύθια».
Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες που επενδύουν στο «ξανθόν γένος» και στα παραμύθια της Χαλιμάς γενικότερα. Πρώτη θέση στα παραμύθια η προφητεία του Παΐσιου. Και μπορεί να είναι προφητεία, αλλά όμως ΚΑΝΕΝΑΣ δεν κάθεται να σκεφτεί ΑΝ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΛΟΓΟΣ εκπλήρωσής της. Αν δεν το ξέρετε υπάρχουν και κάποιες προϋποθέσεις για αυτό.
Σε πολύ κόσμο έχει δημιουργηθεί η φανατική πεποίθηση ότι οι Ρώσοι είναι ένα είδος θεόσταλτου σωτήρα και μας αγαπάνε, επειδή είμαστε ομόθρησκοι και όλες αυτές τις ανοησίες. Σε μία από αυτές τις ιστοσελίδες είχα τολμήσει να γράψω «πάλι έγιναν ρεζίλι οι Ρώσοι», όταν τους έριξαν και άλλο αεροπλάνο στην Συρία. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι βρισίδι μου έριξαν μερικοί αναγνώστες της υποτιθέμενης χριστιανικής σελίδας!
Αλλά τελικά μας αγαπάνε οι Ρώσοι; Ενδιαφέρονται για εμάς; Όχι βέβαια!
Από παλιά έχουμε πληρώσει με αρκετό αίμα τις υποσχέσεις για βοήθεια σε επαναστάσεις κατά των Τούρκων.
Και σήμερα με κάθε άνεση οι Ρώσοι πουλάνε όπλα στους δεδηλωμένους εχθρούς μας τους Τούρκους, ξέροντας ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι θα τα χρησιμοποιήσουν εναντίον μας. Αλλά φυσικά λένε τις σχετικές διπλωματικές μπούρδες: «Πρέσβης Ρωσίας στην Αθήνα Οι S-400 που αγοράζει η Τουρκία είναι αμυντικό και όχι επιθετικό όπλο, να μην ανησυχεί η Ελλάδα». Και ενδιαφέρονται ιδιαίτερα όχι για τα προβλήματα που θα προκύψουν αλλά για το γεγονός ότι «υπάρχουν επίσης ευκαιρίες για μεταφορά τεχνογνωσίας από την Ελλάδα στους τομείς της ιχθυοκαλλιέργειας και των γαλακτοκομικών προϊόντων». Αμ πως!
Επίσης, οι Ρώσοι είναι από τους πρώτους που αναγνώρισαν τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία και δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα και αν αργότερα οι «φίλοι και σύμμαχοί» μας αποφασίσουν ότι τα Σκόπια πρέπει να έχουν έξοδο στην θάλασσα και πάλι δεν θα κουνήσουν το δάχτυλό τους. Το μόνο που τους νοιάζει είναι ότι δήθεν η συμφωνία των Πρεσπών έγινε με παράτυπο τρόπο, όχι επειδή ενδιαφέρονται για εμάς αλλά γιατί δεν θέλουν να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ: «Πούτιν για Συμφωνία των Πρεσπών Παρέβλεψαν τη βούληση των Σκοπιανών».
Στο κάτω-κάτω [ούνα φάτσα ούνα ράτσα] θα ενδιαφερθούν περισσότερο για το σλαβικό ψευδοκρατίδιο παρά για εμάς. Και αν διαλυθούμε, ή αν ακόμα καλύτερα εξαφανιστούμε, η Ρωσική εκκλησία θα πάρει την ηγεσία των ορθοδόξων στην ευρύτερη περιοχή.
Όσο για την πόση αγάπη μας έχουν οι Ρώσοι σε σχέση με τους Τούρκους φαίνεται και από τον τουρισμό. Το 2018 ήρθαν στην Ελλάδα 800 χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες ενώ στη Τουρκία πήγαν έξι εκατομμύρια! «Ρώσοι τουρίστες».
Φυσικά οι αριθμοί εξαρτώνται από τις οικονομικές καταστάσεις. Η Τουρκία είναι ελεύθερη να εξαθλιώνει τους πολίτες της ώστε να έχει χαμηλές τουριστικές τιμές, την στιγμή που η Ελλάδα υποχρεώνεται να εξαθλιώνει τους πολίτες της, αλλά με την υψηλή φορολογία να μετατρέπεται σε ακριβό τουριστικό προορισμό. Πάντως, δεν ξέρω αν εσείς θα πηγαίνατε διακοπές σε μία χώρα την οποία δεν συμπαθείτε, αλλά εγώ ΔΕΝ θα πήγαινα.
Έτσι τελικά, προσωπικά, τους Ρώσους τους έχω γραμμένους εκεί που δεν πιάνει μελάνι ακριβώς δίπλα στους «πολιτισμένους» δυτικούς της ΕΕ και των ΗΠΑ. Ακόμα και αν ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ μας ωφελήσουν στο τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου