Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

12 Ιανουαρίου 2019

Η καταστροφική διατροφική μόδα

Ο ανθρώπινος «πολιτισμός» έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο πολιτισμού διαπράττοντας «ύβριν», η οποία με την σειρά της κάνει τους ανθρώπους να υποφέρουν από «Άτη».
Δημοκράτες και πολυ-πολιτισμικοί συμπολίτες συγχωρήστε την παρακάτω φασιστική/εθνικιστική/ομοφοβική αυτή παρένθεση, αλλά θα πρέπει να αναφέρω τί σημαίνει η λέξη Ύβρις και τί η λέξη Άτη.
Κατά τους αρχαίους Έλληνες όταν κάποιος, υπερεκτιμούσε τις ικανότητες και την δύναμή του είχε τυφλή προσήλωση στο προσωπικό του πάθος και τότε έδειχνε υπερηφάνεια, αλαζονεία, έπαρση κτλ. Αυτή η συμπεριφορά αποτελεί «ύβριν προς τους θεούς», δηλαδή προσβολή.
Η «Ύβρις» με την σειρά της έφερνε την «Άτη» σαν τιμωρία. Η λέξη σήμαινε την «σύγχυσιν των φρενών», την απερισκεψία που οφειλόταν στην πλάνη που έστελναν οι θεοί. Η Άτη είναι η προσωποποίηση της βλάβης του μυαλού και των απερίσκεπτων πράξεων, καθώς και των αποτελεσμάτων αυτών των πράξεων. Οδηγεί τους ανθρώπους στην παρεκτροπή και σε ανεύθυνες πράξεις επιφέροντας την καταστροφή τους.
Θα μου πείτε τώρα τι σχέση έχουν όλα αυτά με την διατροφική μόδα;
Έχουν!
Εκτός από την έκδηλη και παγιωμένη υπερηφάνεια ότι τα δήθεν «πράσινα κινήματα» θα σώσουν τον πλανήτη, έχουμε και την μόδα των δήθεν υγιεινών τροφών που θέλουν να διορθώσουν την Φύση.
Η νόσος των τρελών αγελάδων ήταν το αποτέλεσμα της υπερηφάνειας του ανθρώπου που μετέτρεπε χορτοφάγα ζώα σε σαρκοφάγα ταΐζοντάς τα [για λόγους κέρδους] με κρεατάλευρα.
Σήμερα όλο και περισσότεροι άνθρωποι υιοθετούν βλακώδεις διατροφικές συνήθειες. Τρομεροί «δάσκαλοι» συμβουλεύουν να μην τρώτε κρέας, γαλακτοκομικά προϊόντα και ψάρια. Κάποιοι φτάνουν στο σημείο να απαγορεύουν ακόμα και το μέλι ή το ελαιόλαδο! Οι «πνευματικές» συμβουλές τους δεν στηρίζονται σε κάποιου είδους πείρα αλλά είναι καθαρά θεωρητικές ιδεοληψίες διαφόρων συνήθως ινδουιστικών αιρέσεων.
ΕΙΤΕ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ο άνθρωπος είναι ένα παμφάγο ζώο. Απόδειξη είναι ότι:
-έχει κυνόδοντες όπως τα σαρκοφάγα ζώα ενώ στα φυτοφάγα υπάρχει κενό σε αυτό το σημείο του σαγονιού τους
-έχει ένα μόνο στομάχι όπως τα σαρκοφάγα ενώ τα φυτοφάγα έχουν πολλά
-έχει πολύ μακρύτερο έντερο από τα σαρκοφάγα, έντερο που μοιάζει περισσότερο με των χορτοφάγων.

Σαν συμπέρασμα ανήκουμε σε μία τεράστια ομάδα ζώων που είναι παμφάγα και τρώνε κρέας, φρούτα, χόρτα, καρπούς κλπ. Παραδείγματα; Τα γουρούνια [άγρια και ήμερα] οι αρκούδες, οι χιμπαντζήδες, και άλλα είδη πιθήκων.
Σπανίως στην φύση τα πράγματα είναι «άσπρο-μαύρο». Γάτες, σκύλοι, και αιλουροειδή προσθέτουν μικρές ποσότητες χόρτου στην διατροφή τους. Πολλά καθαρώς φυτοφάγα ζώα τρώνε περιστασιακά λίγο κρέας, όπως κάποια είδη που τρώνε τα αυγά ή τους νεοσσούς των πουλιών που θα τύχει να βρουν στο έδαφος.
Όντας λοιπόν παμφάγο ζώο πρέπει να τρώμε τα πάντα.
Η Πρώτη Ύβρις διαπράχθηκε από τον βιομηχανοποιημένο τρόπο διατροφής μας. Μας μετέτρεψε σε τίγρεις με το μεγαλύτερο ποσοστό των θερμίδων να προέρχεται από το κρέας και τα κατεργασμένα λίπη.
Η Δεύτερη Ύβρις διαπράχθηκε όταν οι εταιρείες άρχισαν να μας ταΐζουν με αφύσικα προϊόντα όπως η άσπρη ζάχαρη, το άσπρο αλεύρι, και τα πρόσθετα στις τροφές [συντηρητικά, τεχνητά αρώματα, τεχνητά χρώματα].
Η Τρίτη Ύβρις διαπράττεται πλέον με τις προαναφερθείσες μόδες διατροφής. Αυτές θέλουν να μας μετατρέψουν σε φυτοφάγα ζώα. Υποτίθεται ότι «ανεβαίνεις πνευματικά» όταν τρως μόνο χόρτα. Αλλά αν ήταν τόσο απλό τότε η από χιλιετίες φυτοφάγος Ινδία θα ήταν ένας πνευματικός παράδεισος επί της γης και όχι η ΑΓΡΙΑ ΚΟΛΑΣΗ αρρώστιας και προλήψεων την οποία βιώνουν καθημερινά εκατομμύρια εξαθλιωμένοι Ινδοί φυτοφάγοι.
Ο πολιτισμός μας πάσχει πλέον από την θεϊκά σταλμένη Άτη:
-Εμφανίζονται συνεχώς νέες ασθένειες
-Επανεμφανίζονται παλιές εξαφανισμένες ασθένειες
-Οι άνθρωποι ζουν όσο ζουν μόνο με φάρμακα και εγχειρήσεις
-Οι γεροντικές ασθένειες [εγκεφαλικά, καρδιακά νοσήματα, υπέρταση, ζάχαρο κλπ] είναι πλέον συνηθισμένες ακόμα και σε μικρά παιδιά

ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙ, ενώ κάποιοι ονειρεύονται ότι τα παιδιά τους θα ζούνε στον Άρη!
Το Αλτσχάιμερ, η Άνοια και άλλα ωραία του πολιτισμού μας βρίσκονται σε πλήρη έξαρση. Κάποιον ρόλο σε αυτό παίζει η πρώτη και δεύτερη Ύβρις:
«Περιττά κιλά Οι δύο λόγοι που συρρικνώνουν τον εγκέφαλο»
Κάποιον ρόλο σε αυτό παίζει η τρίτη Ύβρις, αφού η χολίνη βρίσκεται ΚΥΡΙΩΣ σε ζωικές τροφές:
«Το συστατικό σε αυγά, ψάρι και κρέας που προστατεύει από το Αλτσχάιμερ»
«Χολίνη: Σε ποιες τροφές βρίσκεται & γιατί είναι σημαντική στην εγκυμοσύνη»
Και επειδή άρχισαν [σύμφωνα με την χορτοφαγική μόδα] να κυκλοφορούν δεκάδες «υγιεινά» φυτικά γάλατα και επειδή αρκετοί ανεγκέφαλοι πιστοί της νέας μόδας-θρησκείας θα αρχίσουν να ταΐζουν τα παιδιά τους με αυτά, διαβάστε και ετούτα τα άρθρα:
«Τα φυτικά γάλατα έχουν λιγότερο ιώδιο από το γάλα αγελάδας»
«Τα παιδιά που πίνουν φυτικά γάλατα έχουν μικρότερο ύψος»
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Αν ψάχνετε πάντως για τον λόγο που κυριαρχεί σήμερα αυτή η παγκόσμια τρέλα με τους πολέμους, τις αρρώστιες, την καταστροφή του υπερβάλλοντος, την ηθική, οικονομική, πολιτική και κάθε άλλη διαφθορά, δεν έχετε παρά να ρίξετε μία ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΑΤΙΑ μέσα σας. Εκεί θα διαπιστώσετε ότι βρίσκεται η γενεσιουργός αιτία της Ύβρεως και της Άτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου