Τα πράγματα δεν είναι ΠΟΤΕ έτσι όπως φαίνονται.
Κάποτε ένας αστρονόμος είπε: «Ερεύνησα από την μια άκρη στην άλλη το σύμπαν με το τηλεσκόπιό μου. Πουθενά δεν βρήκα τον Θεό». Και κάποιος βιολιστής του απάντησε: «Και εγώ πήρα το βιολί μου και εξέτασα κάθε κομμάτι του και κάθε χορδή του. Πουθενά δεν βρήκα μουσική». Μη διαβάσετε τις επόμενες σελίδες με τον τρόπο που θα τις διάβαζε ο αστρονόμος.

7 Αυγούστου 2018

Η τρομερή ντομάτα

Κάτι τέτοιες μικρές ανακαλύψεις με ανακουφίζουν από την ζοφερή πραγματικότητα της καταστροφής της φύσης, της ανθρώπινης δυστυχίας και της εκμετάλλευσης, όλα απόρροια του διεστραμμένου ψυχισμού μας.
Πριν τρία χρόνια είχα καλλιεργήσει μερικούς ελληνικούς σπόρους από διάφορα φυτά. Μετά εγκατέλειψα την προσπάθεια γιατί ήταν πολύ δύσκολο να κάνω σωστή δουλειά και απαιτούσε πολλές ώρες. Και το χειρότερο τις απαιτούσε στον ήλιο, την στιγμή που αρκούν πέντε λεπτά «ηλιοθεραπεία» για να φτάσω σε σημείο αυτανάφλεξης!
Σήμερα λοιπόν, μέσα στις αγριάδες, και σε ένα τελείως απότιστο κομμάτι του κήπου ανακάλυψα μία ντοματιά! Το φυτό είχε ανέβει τουλάχιστον μισό μέτρο ψηλά για να βρει λίγο ήλιο, Δυστυχώς την βρήκα με τα μοναδικά δύο τρία φυλλαράκια της κορφής της ξεραμένα. Ξερός ήταν και ο μίσχος της ντομάτας.
Σίγουρα πρόκειται για ένα πολύ γερό φυτό με «θέληση για ζωή». Προφανώς το ίδιο θα είναι και οι σπόροι της ντομάτας. Θα τους βγάλω και θα τους ξεράνω. Με λίγη τύχη θα είναι αρκετοί.
Όποιος θέλει μπορεί να μου στείλει την διεύθυνσή του. Ανάλογα με την «συμμετοχή» και τον αριθμό των σπόρων φυσικά, θα στείλω από δύο τρεις σπόρους στον καθένα για να προσπαθήσει να κάνει αναπαραγωγή όχι μόνο ντομάτας αλλά και σπόρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου